Με την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σ. Σακοράφα, ο Δήμαρχος Ηρακλείου για το Run Greece 2024

Αλέξης Καλοκαιρινός: Στηρίζουμε τον Αθλητισμό –Στόχος η δημιουργία αθλητικών χώρων σε κάθε γειτονιά

Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού Run Greece Ηράκλειο 2024, οι αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτει το Ηράκλειο, οι διοργανώσεις στίβου που μπορεί να φιλοξενήσει, καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της εποικοδομητικής συνάντησης που είχε σήμερα Παρασκευή, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και στελέχη του Συνδέσμου από Αθήνα και Κρήτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τον αθλητισμό στην πόλη, με έμφαση την ενασχόληση των νέων παιδιών και τη σημαντική συμβολή των Αθλητικών Σωματείων σε αυτή την προσπάθεια. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η ενίσχυση του σχολικού αθλητισμού, αλλά και η δημιουργία  αθλητικών χώρων σε γειτονιές με αερουποστηριζόμενους θόλους.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός όσον αφορά τη μεγάλη Αθλητική διοργάνωση Run Greece Ηράκλειο 2024, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου 2024 και αναμένεται να πάρουν μέρος μόνο από το Ηράκλειο πάνω από 2.500 δρομείς, διαβεβαίωσε την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και τα στελέχη του ότι ο Δήμος θα στηρίξει και φέτος με όλες του τις δυνάμεις το σημαντικό αυτό αθλητικό γεγονός και ότι το Παγκρήτιο  θα μπορεί να υποστηρίξει όλες τις δράσεις.

Παράλληλα ενημέρωσε την κ. Σακοράφα για τις εργασίες αποκατάστασης  του στεγάστρου, το οποίο ο Δήμος υποστηρίζει παρά το γεγονός ότι είναι μια κοστοβόρα υποδομή, μελετώντας ακόμη και το ενδεχόμενο το νέο στέγαστρο να γίνει ενεργειακά αποδοτικό.«Είναι προτεραιότητά μας  να αποδοθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα το Παγκρήτιο στους αθλητές και τα σωματεία που μετέχουν σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις» τόνισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός αναφέρθηκε και στο Κλειστό Γυμναστήριο στη Νέα Αλικαρνασσό και τις άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος δίνει έμφαση και στον παραολυμπιακό αθλητισμό καθώς έχει υπογράψει συνεργασία με το Special Olympics. 

Από την πλευρά της η κ. Σακοράφα επεσήμανε τη στενή συνεργασία που έχει ο ΣΕΓΑΣ  με πολλούς δήμους. «Τη χρειαζόμαστε αυτή τη δύναμη κοντά μας γιατί τα θέματα ερασιτεχνικού αθλητισμού είναι σημαντικά. Το άθλημα μας υστερεί σε υποδομές και σε υλικό και έτσι δυσκολευόμαστε να κρατήσουμε τα παιδιά κοντά μας. Συνεπώς ότι βοήθεια προσφέρει η τοπική αυτοδιοίκηση είναι σημαντική» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Επίσης πρότεινε να εξετάσει ο Δήμος το ενδεχόμενο μεγάλων διοργανώσεων και το Ηράκλειο να αποτελέσει πόλο έλξης για τις προπονήσεις ομάδων από όλη την Ευρώπη λέγοντας: «Τα μεγάλα γεγονότα μαζικού αθλητισμού αφήνουν σοβαρό οικονομικό αποτύπωμα σε μια πόλη. Έχετε πολύ καλές ομάδες και η Κρήτη θα έπρεπε να είναι το κέντρο των ρίψεων». 

Στη συνάντηση τα στελέχη του ΣΕΓΑΣ επεσήμαναν την άριστη συνεργασία που έχουν με το Δήμο Ηρακλείου και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Γιάννη Τσαπάκη.

Μετά από πρόταση της προέδρου του ΣΕΓΑΣ Σοφίας Σακοράφα να απεικονίζεται στη μια πλευρά του μεταλλίου που θα απονέμεται στο RUNGREECE εικόνα που θα προτείνει ο Δήμαρχος, ο Αλέξης Καλοκαιρινός επέλεξε του σύμβολο του Ηρακλείου το Γρύπα. Στο τέλος της συνάντησης η Σοφία Σακοράφα προσέφερε το αθλητικό μπουφάν του ΣΕΓΑΣ στον Δήμαρχο με την ευχή να τρέξει ο Δήμαρχος στον Μαραθώνιο της Αθήνας. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί