Στέφανος Κασσελάκης: Είμαι περήφανος για τον ΣΥΡΙΖΑ, δε θέλω να αλλάξει το όνομα – Το «τζάκι» Μητσοτάκη προστατεύει το «τζάκι» Καραμανλή 

«Το όνειρό μου είναι να προσφέρω στον τόπο μου. Να αφήσουμε μια παρακαταθήκη» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, ξεκινώντας τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Το πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα.

Δείτε το πρώτο μέρος της συνέντευξης:

Στο πρώτο μέρος της συνέντευξης, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο έγκλημα των Τεμπών. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας πως είναι «ντροπή του που κάνει αντιπολίτευση αντί να επιτρέψει να υπάρξει προανακριτική στη Βουλή να δούμε ποιος έχει ευθύνες».

«Για ποιον λόγο το “τζάκι” Μητσοτάκη προστατεύει το “τζάκι” Καραμανλή;» διερωτήθηκε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απαιτώντας να γίνει προανακριτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή.

«Πιστεύω ότι παίζουν πολλά οικονομικά συμφέροντα πίσω από τον σιδηρόδρομο» τόνισε, αναφερόμενος στα φορτία που κουβαλούσε η εμπορική αμαξοστοιχία. «Και εξαιτίας των συμφερόντων αυτών έγινε συγκάλυψη» πρόσθεσε, καταγγέλλοντας τη βιασύνη με την οποία μπαζώθηκε ο τόπος του δυστυχήματος.

«Δέκα μήνες μετά, να βρίσκουν μόνοι τους οστά των συγγενών τους; Έχουν απέναντί τους ένα κράτος ατιμωρησίας» είπε για τους συγγενείς των 57 θυμάτων των Τεμπών.

«Υπάρχει λίγη ευθιξία σ’ αυτή τη χώρα; Υπάρχει πολιτική ευθύνη» υπογράμμισε, λέγοντας ότι πράγματι υπήρξε ανθρώπινο λάθος, αλλά ήταν η αμέλεια του τότε υπουργού Μεταφορών.

Ο Στ. Κασσελάκης ρωτήθηκε και για το πανό που αναρτήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κουμουνδούρου για τα Τέμπη. «Το πανό θα μείνει εκεί όσο χρειαστεί και θα ξαναμπαίνει κάθε χρόνο μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη» απάντησε. «Αυτό που μετράει είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Είναι μεγάλες οι πληγές στους συγγενείς» σημείωσε.

Τις εκλογές τις κέρδισα με το σπαθί μου – Δεν με βοήθησε ο Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ερώτηση που δέχθηκε ανέφερε ότι ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης, του είχε προτείνει, εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη, να αναλάβει το υπουργείο Ναυτιλίας.

«Δεν θέλω να αλλάξει το όνομα είμαι περήφανος για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», επεσήμανε ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέροντας, παράλληλα, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να δοθεί ο λόγος στα μέλη του κόμματος.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για τον Αλέξη Τσίπρα και την πρότασή του για το συνέδριο, ο Στέφανος Κασσελάκης επεσήμανε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε να έρθει στο συνέδριο. «Πλήγωσε πολύ κόσμο η απουσία του», επεσήμανε, λέγοντας, πάντως, ότι ο ίδιος δεν πληγώθηκε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε ερωτήσεις που δέχθηκε για το εάν ο Αλέξης Τσίπρας στήριξε την υποψηφιότητά του, παρέχοντάς του και τον κομματικό του μηχανισμό, απάντησε: «τις εκλογές τις κέρδισα με το σπαθί μου. Δεν ισχύει ότι ήταν ο Τσίπρας πίσω από την υποψηφιότητά μου. Δεν με βοήθησε».

Δείτε το δεύτερο μέρος της συνέντευξης:

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναγίνει πλειοψηφική δύναμη

«Πιστεύω ότι θα γίνω πρωθυπουργός με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναγίνει πλειοψηφική δύναμη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτήθηκε για τη σχέση του με τον Παύλο Πολάκη, που απείχε από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο. «Έχω καλή σχέση με τον Παύλο Πολάκη» απάντησε, ενώ πρόσθεσε: «Έχω ένα σχέδιο, θα το εκτελέσω, προφανώς θα υπάρξουν αλλαγές».

«Στη μητέρα του Παύλου βλέπω την Κρητικιά γιαγιά μου που με μεγάλωσε» συνέχισε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Έχουμε άλλο στυλ, αλλά ο Παύλος είναι ένας έντιμος άνθρωπος, έχει κάνει πολλή δουλειά στη διαφάνεια και στην υγεία» είπε. «Έκανε μεγάλο λάθος» σημείωσε για τη στάση του Παύλου Πολάκη στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. «Ο νομός Χανίων είναι υπέρ της ισότητας στον γάμο» ξεκαθάρισε.

Για τον μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά είπε ότι θα είναι υποψήφιος στις προκριματικές που θα γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις ευρωεκλογές.

«Έχω την σωστή πολιτική και οικονομική πρόταση»

Έτοιμος για τη θητεία του στο στρατό δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης. Η θητεία του θα διαρκέσει – όπως άλλωστε προβλέπεται για τους απόδημους – δύο εβδομάδες, περίπου 15μέρες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως μάλλον θα παρουσιαστεί στην Σπάρτη, και δήλωσε ότι «είναι τιμή μου να παρουσιαστώ».

Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι δεν θέλει και δεν πρόκειται να ζητήσει ειδική μεταχείριση, στο στρατό.

Σε άλλο σημείο ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε στον αν θα καταφέρει να πείσει το στράτευμα να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο να απαντά ότι αυτό θα συμβεί γιατί έχει «την σωστή πολιτική και οικονομική πρόταση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ επισήμανε με αφορμή το στρατό ότι υπάρχουν πολλοί απόδημοι έξω που δεν τους δίνονται οι κατάλληλες ευκαιρίες να γυρίσουν, και τόνισε την ανάγκη να εκσυγχρονιστεί η χώρα, υπογραμμίζοντας ότι οι περιφέρειες έχουν ερημώσει.

Ερωτηθείς για το που διαμένει με τον σύντροφό του, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι μένει στο ενοίκιο αλλά ψάχνει να αγοράσει σπίτι στο κέντρο της Αθήνας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί