Συγκλονίζουν γονείς παιδιών που δολοφονήθηκαν στα Τέμπη – Οι σπαρακτικές παρεμβάσεις τους στη μαύρη επέτειο

Συγκλονίζουν γονείς θυμάτων στη μαύρη επέτειο του εγκλήματος στα Τέμπη.

Με μια σπαρακτική ανάρτηση η Μαρία Καρυστιανού εκφράζει το ηχηρό αίτημα των συγγενών των 57 θυμάτων του εγκλήματος στα Τέμπη, αλλά και ολόκληρης της χώρας, για δικαίωση.

«Για πού το’ βαλες καρδιά μου…» γράφει στη φωτογραφία της 20χρονης κόρης της, που χάθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

«Ένας χρόνος Μάρθη  μου, φως μου…» αναφέρει, λίγες ώρες αφού «βούλιαξαν» οι δρόμοι σ’ ολόκληρη τη χώρα από δεκάδες χιλιάδες  διαδηλωτές που βροντοφώναξαν ότι «το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί» απαιτώντας να σταματήσει η επιχείρηση συγκάλυψης. 

«Μου λένε ότι έγινες άγγελος, να μην στενοχωριέμαι… πως θα ξανασυναντηθούμε κάποια στιγμή, να έχω υπομονή… ότι είσαι συνέχεια δίπλα μου, να μάθω να σε αισθάνομαι… ίσως… να είναι έτσι… αλλά δεν θα έπρεπε να είναι έτσι» σημειώνει, αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση αλλά και όλους όσοι επιμένουν να κάνουν μαθήματα πένθους στους συγγενείς των θυμάτων. 

«Θα δικαιωθείς κόρη μου, όλοι σας» υπογραμμίζει η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023.

Υπενθυμίζεται ότι το ψήφισμα του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023 με αίτημα την έναρξη των διαδικασιών για την αναθεώρηση του συντάγματος, την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων όχι μόνο έσπασε το φράγμα του ενός εκατομμυρίου υπογραφών, αλλά πλέον μετρά αντίστροφα ο χρόνος για το επόμενο ορόσημο, αυτό του 1,5 εκατομμυρίου. Μόνο χθες υπέγραψαν σχεδόν 300.000 άνθρωποι, δηλαδή περίπου 200 ανά λεπτό.

Έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του…

Ράγισαν και οι πέτρες στην τοποθέτηση του ο χαροκαμένος πατέρας των διδύμων κοριτσιών Θώμης και Χρύσας και θείος της Αναστασίας, Νίκος Πλακιάς από το Καστράκι Καλαμπάκας.

Αυτό που ζητάει η οικογένεια είναι η δικαίωση και η ανάπαυση των ψυχών των παιδιών τους και των υπόλοιπων ψυχών που πήρε μαζί του το μοιραίο τρένο χωρίς επιστροφή το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη.

Στο βίντεο από το trikalaola.gr που ακολουθεί ο Νίκος Πλακιάς ξεσπά, βγάζει οργή, βγάζει θυμό και μαζί του όλο το πλήθος, οι χιλιάδες συμπολίτες από την ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας και των Τρικάλων που ήρθαν να συμπαρασταθούν στις οικογένειες.

Όπως ανέφερε, πέρσι τέτοια ώρα αποχαιρετούσαν τα παιδιά τους στον Σταθμό του ΟΣΕ Καλαμπάκας για να συνεχίσουν τις σπουδές τους μετά από ένα όμορφο τριήμερο που πέρασαν όλοι μαζί, αναμένοντας με λαχτάρα και πάλι να ξανάρθουν και να τα αγκαλιάσουν.

Όμως το ανεύθυνο κράτος έστειλε πίσω τα κορίτσια… κομματάκια, όπως ο ίδιος ο πατέρας αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δείτε την συγκλονιστική τοποθέτησή του που έκανε το πλήθος να καταρρεύσει!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί