Κάλεσμα της Νέας Αριστεράς Ηρακλείου για συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 28/2, στην Πλατεία Ελευθερίας

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 συνάνθρωποί μας, κυρίως νέοι/ες, μεταξύ των οποίων και 11 εργαζόμενοι στα τρένα.

Από την επαύριον κιόλας του εγκλήματος η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ κινητοποίησε όλα τα μέσα για να συγκαλύψει τις πράξεις και παραλείψεις της.

Κινητοποίησε ακόμη και τους μηχανισμούς της τοπικής Εκκλησίας της Λάρισας για να στραφούν εναντίον των οικογενειών των θυμάτων που ζητούν ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ενώ ο τότε Υπουργός Μεταφορών της κυβέρνησης της ΝΔ, κρυπτόμενος πίσω από τη βουλευτική του ασυλία κουνάει το δάκτυλο σ’ αυτές.

 Η κυβέρνηση της Ν.Δ., Κ. Μητσοτακης και Κ. Καραμανλης, μιλούν ανενδοίαστα για ανθρώπινο λάθος, όταν όλοι οι εμπειρογνώμονες δείχνουν την εγκληματική εγκατάλειψη των συστημάτων ασφαλείας. Εξαφανίζουν τα ίχνη της σύγκρουσης, μπαζώνουν τον χώρο της σύγκρουσης, εξαφανίζουν βαγόνια. Κλείνουν άρον άρον την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής κι ας καταδικάζεται με ψήφισμα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χωρίς να πάρει στα χέρια της τη σχετική δικογραφία από την Εισαγγελία της Λάρισας. 

Αποδεικνύουν πως το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι η ασφάλεια των πολίτων, η διαφάνεια και η δικαιοσύνη.

«Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία» τονίζεται στο ψήφισμα που υπέγραψαν πλέον των 800.000 πολιτών απαιτώντας δικαιοσύνη για το έγκλημα των Τεμπών.

Δεν ξεχνάμε. Δεν σιωπούμε.

 Ήταν  έγκλημα. Δικαιοσύνη τώρα.

Συμμετέχουμε στο μεγάλο πανεργατικό και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, την Τετάρτη 28/2,  στις 10:00 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί