Έγκλημα Τεμπών: Yπέγραψε το ψήφισμα των συγγενών των θυμάτων ο Στ. Κασσελάκης – «Το ελάχιστο που μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή»

Πρέπει επιτέλους σε αυτή τη χώρα, οι πολιτικοί να λογοδοτούν στη δικαιοσύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους

Οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, με το ψήφισμά τους στη σελίδα change.org που έχει συγκεντρώσει σχεδόν 800 χιλιάδες υπογραφες ως τώρα, τονίζουν:

«Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από τη Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νομού περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων. Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική ούτε με την δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι!».

Το ψήφισμα (βρείτε το εδώ) υπέγραψε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σημειώνει, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση για κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών:

«Πριν από έναν χρόνο ζήσαμε το κρατικό έγκλημα των Τεμπών.

Έχω υποσχεθεί στις οικογένειες των θυμάτων ότι θα είμαι πάντοτε στο πλευρό τους.

Πρέπει επιτέλους σε αυτή τη χώρα, οι πολιτικοί να λογοδοτούν στη δικαιοσύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους.

Το ελάχιστο που μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή είναι να υπογράψω το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού και να υποσχεθώ ότι εμείς, η Προοδευτική παράταξη, όταν αναλάβουμε τις ευθύνες της χώρας, θα καταργήσουμε άμεσα τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Οι διακρίσεις πολιτών-τζακιών τέλος!
»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί