Στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ηρακλείου

Στάση εργασίας  απο τις 9:30 το πρωί μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ  Ηρακλείου, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

Σας ενημερώνουμε ότι μετά απο απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ  Ηρακλείου τη Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας  απο τις 9:30 το πρωί μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι, προκειμένου να συμμετέχουμε οι  επαγγελματίες οδηγοί ΤΑΞΙ μαζί με τους υπόλοιπους μικρούς επαγγελματίες, τους  εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους αγρότες στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν τη  συγκεκριμένη ημέρα. 

Συνάδελφοι: 

✓ Στις 28 Φεβρουαρίου, ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, μαζί με το λαό,  απαιτούμε αυτό το έγκλημα να μην συγκαλυφθεί, και να αποδοθούν οι πολιτικές  και οι ποινικές ευθύνες.  

✓ Δεν θα δεχτούμε να υποστούμε τις συνέπειες του φορολογικού νομοσχεδίου που  πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση, που εκτοξεύει εκδικητικά απέναντι στους  επαγγελματίες το φόρο εισοδήματος και μας οδηγεί μαθηματικά τη πλειοψηφία  των αυτοαπασχολούμενων ιδιοκτητών ΤΑΞΙ στην χρεοκοπία.  

✓ Δεν θα επιτρέψουμε στη κυβέρνηση να δώσει γη και ύδωρ στις πολυεθνικές  εταιρείες. Τους λέμε ξεκάθαρα να μην τολμήσουν να καταργήσουν ούτε να  ψηφίσουν νόμους προς όφελος των πολυεθνικών εταιρειών έναντι των ΤΑΞΙ. Θα  μας βρουν μπροστά τους. 

✓ Δεν μπορούμε πλέον να αντέξουμε το υψηλό κόστος των λειτουργικών εξόδων που  συνεχώς αυξάνονται, όπως το κόστος αγοράς αυτοκινήτου, τις τιμές των  ανταλλακτικών, τη συντήρηση των οχημάτων μας, που πλέον όλα αυτά τα έξοδα  είναι ασύμφορα για την βιωσιμότητα μας. 

✓ Δεν θα δεχτούμε την αύξηση του ΦΠΑ που ετοιμάζει η κυβέρνηση, την οποία θα  πληρώσει ακριβά ο επιβάτης – πελάτης του ΤΑΞΙ. 

✓ Δεν μπορούμε να πληρώνουμε πανάκριβα καύσιμα για να λειτουργήσουμε τα  οχήματα μας, χωρίς η κυβέρνηση να αποδέχεται το αίτημα μας για αφορολόγητο  πετρέλαιο και μείωση των τιμών των καυσίμων. 

✓ Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο, την τεράστια υποκλοπή του μεταφορικού μας  έργου απο τα Ε.Ι.Χ. μετά οδηγού, ελλείψει εποπτικού ελεγκτικού μηχανισμού και  την αποδόμηση της ισχύουσας νομοθεσίας που διέπει τις χερσαίες μεταφορές και  μια κυβέρνηση που επιτρέπει στις επιχειρήσεις του συγκεκριμένου χώρου, με  απύθμενο θράσος να ζητάνε το ξαφνικό θάνατο του ΤΑΞΙ. Δεν θα τους περάσει,  άνοιξαν πόλεμο και θα τον έχουν.

✓ Δεν μπορούμε συνάδελφοι να μένουμε αμέτοχοι, στο υψηλό κόστος της ενέργειας,  στην ακρίβεια στα τρόφιμα, στην εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας. 

Οι ζωές μας δεν είναι κόστος 

Οι ζωές μας έχουν αξία! 

Καλούμε, όλους τους συναδέλφους, στις 28 Φεβρουαρίου, να συμμετέχουν μαζικά στη  πορεία διαμαρτυρίας που θα γίνει με τα οχήματα μας, ξεκινώντας απο τη Κνωσό, στο  πάρκινγκ στις αρχαιότητες και με κατεύθυνση τη Πλατεία Ελευθερίας, μέσω της  Λ.Κνωσού, Δημοκρατίας θα ενωθούμε με τις κινητοποιήσεις των υπόλοιπων φορέων 

στη Πλατεία Ελευθερίας. 

*Το ραντεβού για τη συγκέντρωση των οχημάτων και την έναρξη της μηχανοκίνητης πορείας με  τα ΤΑΞΙ είναι στις 9:15 το πρωί, στο πάρκινγκ στις αρχαιότητες της Κνωσού, όπου θα ξεκινήσει  και η πορεία μας με τα οχήματα.  

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι θα υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης στη πόλη του  Ηρακλείου και στο Αεροδρόμιο για τη προστασία της στάσης εργασίας και με υλικό για την  ενημέρωση των πολιτών, καθώς και οχήματα επιφυλακής για το διάστημα απο 9:30 έως 13:00.  Όσοι συνάδελφοι έχουν επιλεγεί ώς οχήματα επιφυλακής απο τα ραδιοδίκτυα τους, θα  παραλαμβάνουν τη Τρίτη και τη Τετάρτη το πρωί, τα έντυπα επιφυλακής με τις οδηγίες των  οχημάτων επιφυλακής απο τα γραφεία του Συλλόγου, και τη γραμματεία του Συλλόγου.  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί