Ελ. Βατσινά: Όχι μόνο δεν ενισχύεται η ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη … αλλά αποδυναμώνεται!

Αναφορά από τη βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ για τα επιδεινούμενα προβλήματα υποστελέχωσης στις υπηρεσίες όλης της Κρήτης

Ως αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά την κοινή ανακοίνωση των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, Λασιθίου, Χανίων και Ρεθύμνου, με την οποία επισημαίνονται για άλλη μια φορά τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης των αστυνομικών υπηρεσιών σε όλο το νησί, τα οποία, μάλιστα, φαίνεται πως πρόκειται να επιδεινωθούν περαιτέρω.

Συγκεκριμένα, στην αναφορά της η κ.Βατσινά επισημαίνει ότι τα προβλήματα λόγω της σοβαρής υποστελέχωσης και της “ μηδενικής έως ανύπαρκτης ενίσχυσης μέσω των πρόσφατων τακτικών μεταθέσεων” βαίνουν επιδεινούμενα, “ενόψει και της τουριστικής σεζόν κατά την οποία αναμένεται μεγάλος αριθμός αφίξεων τουριστών, αλλά και λόγω των συνταξιοδοτήσεων του 2023”. Όμως την ίδια στιγμή, επισημαίνεται, “από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ζητήθηκε η μετακίνηση αστυνομικών υπαλλήλων και οχημάτων για την ενίσχυση της Γ.Α.Δ. Αττικής”.


Η κ.Βατσινά σημειώνει προς τον Υπουργό, ως επιβεβλημένο “να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στελέχωση των ως άνω Διευθύνσεων, συνεκτιμώντας τις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώνονται στο νησί, με έμφαση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και να μην υλοποιηθεί η μετακίνηση προσωπικού, αλλά αντιθέτως να ενισχυθούν οι Διευθύνσεις Αστυνομίας του νησιού”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί