Επιμένει ο Στ. Κασσελάκης, υιοθετώντας την παρέμβαση Τσίπρα, στις εκλογές, παρά τις διαφωνίες κορυφαίων στελεχών

Να αποφευχθεί η οποιαδήποτε εσωστρεφή διαδικασία που θα πλήξει περαιτέρω την αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ζητούν τα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσω του ψηφίσματος-συλλογής υπογραφών για την καταψήφιση διαδικασίας εκλογής προέδρου. Θέση κατά των εκλογών πήρε και ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ωστόσο, ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης εμμένει στην ανάγκη της εκλογικής διαδικασίας. «Θέλω καθαρές λύσεις», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά και να τόνισε –κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με συνέδρους– ότι «χρειάζομαι τη σφραγίδα σας».

Πάντως, κατά των εσωκομματικών εκλογών έχουν ταχθεί στελέχη όπως ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, τονίζοντας την ανάγκη το κόμμα να εστιάσει στις επικείμενες Ευρωεκλογές.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο που διακινείται, «θεωρούμε ότι ο πρόεδρος και τα όργανα κάθε βαθμού έχουν την απόλυτη υποχρέωση να οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ευρωεκλογές συντεταγμένα και αποφασιστικά, αποφεύγοντας οποιαδήποτε εσωστρεφή διαδικασία που θα πλήξει περαιτέρω την αξιοπιστία μας».

«Να προχωρήσουμε στην αναγκαία οργανωτική και καταστατική αναδιοργάνωση του κόμματος»

Αναλυτικά όσα αναφέρει το ψήφισμα:

Ως ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γνωρίζοντας

– Την ταλαιπωρία και την κούραση που έχουν υποστεί τα μέλη μας από τις αλλεπάλληλες διαδικασίες και τις αποχωρήσεις μελών μας και

– Τη σημαντική εργασία που έχει γίνει για την ανασυγκρότηση των Οργανώσεών, η οποία εξελίσσεται με στόχο να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα.

Αλλά, πάνω από όλα, γνωρίζοντας τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες μας μπροστά στη μάχη, πραγματική μάχη, των ευρωεκλογών που θα καθορίσει εν πολλοίς το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Θεωρούμε ότι ο πρόεδρος και τα όργανα κάθε βαθμού έχουν την απόλυτη υποχρέωση να οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ευρωεκλογές συντεταγμένα και αποφασιστικά, αποφεύγοντας οποιαδήποτε εσωστρεφή διαδικασία που θα πλήξει περαιτέρω την αξιοπιστία μας, και, στη συνέχεια, με άνεση χρόνου, να προχωρήσουμε στην αναγκαία οργανωτική και καταστατική αναδιοργάνωση του κόμματος που θα του επιτρέψει να παίξει τον ρόλο που όλες και όλοι θέλουμε για το παρόν και το μέλλον της Ελληνικής κοινωνίας.

Ως εκ τούτου

Ζητάμε από το σώμα του συνεδρίου να καταψηφίσει οποιαδήποτε διαδικασία για εκλογή προέδρου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί