Έγκλημα στα Τέμπη: Τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων – Ράγισαν καρδιές στο ετήσιο μνημόσυνο (Bίντεο & φωτο)

Με λουλούδια στα χέρια ζήτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη στη μνήμη των θυμάτων

Ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Φιλίππου του Διακόνου εντός του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού τέλεσε, το πρωί του Σαββάτου, ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

“Έναν ολόκληρο χρόνο μετά την τραγικότητα και την οδύνη και τον πόνο στο δυστύχημα των σιδηροδρόμων, που έκανε τη χώρα και τους ανθρώπους της να παγώσουν, είμαστε εδώ στο ναό του σταθμού, στον άγιο Φίλιππο, για να θυμηθούμε για να μνημονεύσουμε, για να μην πικραθούν τα παιδιά και οι άνθρωποι μας ότι λησμονήθηκαν. Ψίχουλο προσκομιδής, μνημόνευσης των ονομάτων, αγιοκέρι με φως και κόλλυβο, προσευχή και σύναξη, ενότητα και αγάπη, οδύνη και πόνος δάκρυα και πίκρα, γιατί όχι και θυμός, όμως εμείς εδώ στην προσευχή μας”, ανέφερε ο μητροπολίτης Βαρνάβας και συνέχισε:

“Η τοπική μας εκκλησία στην είσοδο του ναού, καθώς μπαίνεις στην κολόνα της εισόδου του κυρίως ναού, όλα τα ονόματα όλα τα πρόσωπα τα κρατά ζωντανά. Μια διαρκής προσκομιδή των ονομάτων για να λειτουργούνται μαζί με τους αγίους μας και κάθε φορά που ο ιερέας του ναού τελεί την Θεία Ευχαριστία, κάθε φορά που μνημονεύει τα ονόματα τους, για να γίνει η μνημόνευση αντίσταση στην αδιαφορία πάντων ημών, για να νικούμε την ασχήμια του θανάτου, για να αναστήσουμε τον τόπο μας πάλι από την αρχή, με πολλή δουλειά ενότητα και αγάπη”.

Γέμισε με φοιτητές ο τόπος της τραγωδίας – “Δε θα σας ξεχάσουμε”

Πλήθος φοιτητών από διάφορα σημεία της χώρας κατέφθασαν στον τόπο του ανείπωτου πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών που στέρησε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους νέους και φοιτητές.

Με λουλούδια στα χέρια ζήτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη στη μνήμη των θυμάτων. “Είμαστε εδώ ένα χρόνο μετά για να στείλουμε ένα μήνυμα ότι το έγκλημα αυτό όχι μόνο θα ξεχαστεί, αλλά θα συνεχίσει να είναι νωπό μέσα στα μυαλά. Μέσα σε αυτό το τρένο είχαμε συναδέλφους μας που χάθηκαν, 13 από το ΑΠΘ…” δήλωσε μέλος του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Νεαρά παιδιά συντετριμμένα κρατώντας κόκκινα τριαντάφυλλα στέκονταν βουβά στο χώρο.

Μαζί τους και συγγενείς θυμάτων. Οι παρευρισκόμενοι άφησαν λουλούδια, φύτεψαν ελιές, ενώ παρακείμενα δημιουργήθηκε και τοιχογραφία στη μνήμη των 57 αδικοχαμένων ψυχών.

Δείτε τι δήλωσαν:

Δείτε τι δήλωσαν συγγενείς θυμάτων:

Δείτε περισσότερα βίντεο:

Βίντεο & φωτο: Onlarissa.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί