«Μικρές ιστορίες της πόλης»: Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για τον Μάνο Χατζηδάκη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου η πρώτη από μια σειρά διαλέξεων με θέμα «Μικρές ιστορίες της πόλης» που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης η πρώτη διάλεξη είχε θέμα «Το μεγάλο όνειρο του Μάνου Χατζιδάκι. Μουσικός Αύγουστος, Μουσική Ακαδημία. Το Ηράκλειο Κέντρο Μεσογειακών Μουσικών σπουδών» με ομιλητή τον Λυκειάρχη και θεολόγο Νίκο Κοπιδάκη. 

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ρένα Παπαδάκη σε δήλωσή της σχετικά με την διοργάνωση των εκδηλώσεων ανέφερε τα εξής: «Η σκέψη που μας οδήγησε στη διοργάνωση αυτών των ομιλιών ήταν να αναδείξουμε ή  και να αποκαλύψουμε  γεγονότα, ιστορικές περιόδους, προσωπικότητες που σημάδεψαν τη ζωή του Ηρακλείου στο πέρασμα του χρόνου και άγνωστες ή ξεχασμένες στιγμές της πόλης μας, μιας πόλης με πλούσιο πολυπολιτισμικό χαρακτήρα» .

«Ο στόχος μας είναι να μοιραστούμε  «Μικρές ιστορίες της πόλης» να τις θυμηθούμε ή και να τις γνωρίσουμε,  και ίσως να διδαχτούμε και να εμπνευστούμε από αυτές.Σε κάθε γωνιά, κάθε δρόμο και κάθε πλατεία, ζει μια ιστορία. Και κάθε  ιστορία ζωντανεύει μέσα από το κοινό μας παρελθόν και την  προσδοκία ενός καλύτερου μέλλοντος» επεσήμανε η Αντιδήμαρχος.

Στη διάλεξη παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτη κ.κ Ευγένιος, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Ισότητας κ. Γεωργία Μηλάκη, η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού κ. Φιλαρέτη Χρονάκη, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Γιώργος Τσαγκαράκης και ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Κώστας Βαρβεράκης.

Οι διαλέξεις έχουν ελεύθερη συμμετοχή και απευθύνονται στο κοινό του Ηρακλείου και ιδίως στους νέους ανθρώπους με στόχο να γνωρίσουν, να διδαχτούν και να εμπνευστούν από αυτές και θα πραγματοποιούνται πάντα στην αίθουσα”Θεοτοκόπουλος” της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Η επόμενη ομιλία της σειράς «Μικρές ιστορίες της πόλης» θα πραγματοποιηθεί την  Τετάρτη 6 Μαρτίου με ομιλητή τον συγγραφέα, δημοσιογράφο Νίκο Ψιλάκη και τίτλο «Οι περιπέτειες της καστρινής Αποκριάς» 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί