Καλλιτεχνικό σχολείο Ηρακλείου: Η εκπαίδευση σε τρύπιες λυόμενες αίθουσες και τοίχους υπό κατάρρευση… (φωτο)

“Θέλουμε λύσεις άμεσα, όχι υποσχέσεις, χορτάσαμε απ’ αυτές”, λένε οι γονείς

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται το Καλλιτεχνικό σχολείο Ηρακλείου, το οποίο λειτουργεί σε χώρο της πρώην αμερικανικής βάσης, καθώς από τις τρύπες στο πάτωμα οι μαθητές κινδυνεύουν να πέσουν στο κενό την ώρα του μαθήματος ενώ την ίδια στιγμή οι προκάτ σχολικές αίθουσες στάζουν νερά.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου οι αίθουσες έχουν να συντηρηθούν από την ημέρα που παραδόθηκαν προς χρήση πριν από 20 χρόνια, ενώ «το 90% των εγκαταστάσεων του σχολείου είναι σε λυόμενες αίθουσες».

«Πατώματα σε άθλια κατάσταση, σπασμένα, με τρύπες και με κίνδυνο να μπουν στις αίθουσες ποντίκια, σκουριασμένα κάγκελα, παμπάλαια κλιματιστικά, λυόμενες αίθουσες που στάζουν και που οι τοίχοι τους είναι έτοιμοι να πέσουν, καμία πρόβλεψη για άτομα ΑΜΕΑ, είναι ελάχιστα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το καλλιτεχνικό σχολείο» τονίζει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του καλλιτεχνικού σχολείου μέσω επιστολής του προς τη νέα δημοτική αρχή Χερσονήσου

Επιπλέον, οι γονείς ζητώντας με την επιστολή τους από τον Δήμο Χερσονήσου να δοθεί άμεση λύση στα σοβαρά προβλήματα, σημειώνουν ότι «και όμως, τα παιδιά και οι καθηγητές του, επιλέγουν να βρίσκονται εδώ κι αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία. Και εμείς οι γονείς επιλέγουμε να στεκόμαστε δίπλα τους, να αγωνιζόμαστε μαζί τους, να προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες για να γίνει η καθημερινότητα λίγο καλύτερη. Και όλα αυτά εν έτει 2024».

Η επιστολή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του καλλιτεχνικού σχολείου:

«Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου ιδρύθηκε το 2004, με σκοπό την αξιοποίηση του ταλέντου των μαθητών του και την καλλιέργεια της ανιδιοτελούς αγάπης για την Τέχνη. Είναι ένα σχολείο, όπως και όλα τα καλλιτεχνικά σχολεία της χώρας, με πολλές ιδιαιτερότητες (γυμνάσιο και λύκειο, σχολείο γενικής αλλά και καλλιτεχνικής παιδείας, μαθητές από διάφορα σημεία του νομού Ηρακλείου –ενίοτε και από άλλους νομούς). Λειτουργεί σε χώρο της πρώην Αμερικανικής βάσης, ακριβώς απέναντι από το κτίριο του Δήμου Χερσονήσου.

Το 90% των εγκαταστάσεων του σχολείου είναι σε λυόμενες αίθουσες, που όπως θα διαπιστώσετε από το φωτογραφικό υλικό, φαίνεται να έχουν να συντηρηθούν από το έτος ίδρυσής του. Πατώματα σε άθλια κατάσταση, σπασμένα, με τρύπες και με κίνδυνο να μπουν στις αίθουσες ποντίκια, σκουριασμένα κάγκελα, παμπάλαια κλιματιστικά, λυόμενες αίθουσες που στάζουν και που οι τοίχοι τους είναι έτοιμοι να πέσουν, καμία πρόβλεψη για άτομα ΑΜΕΑ, είναι ελάχιστα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το καλλιτεχνικό σχολείο.

Κι όμως, τα παιδιά και οι καθηγητές του, επιλέγουν να βρίσκονται εδώ κι αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία. Και εμείς οι γονείς επιλέγουμε να στεκόμαστε δίπλα τους, να αγωνιζόμαστε μαζί τους, να προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες για να γίνει η καθημερινότητα λίγο καλύτερη. Και όλα αυτά εν έτει 2024.

Έχουμε την ελπίδα ότι, ως νέα δημοτική αρχή, θα σκύψετε στα προβλήματα που υπάρχουν και θα δώσετε λύσεις ΑΜΕΣΑ. Χωρίς υποσχέσεις, χορτάσαμε απ’ αυτές. Με έργο. Ας σταματήσουμε να νιώθουμε πολίτες δεύτερης κατηγορίας . Θέλουμε ένα ακίνδυνο πρώτα από όλα σχολικό περιβάλλον για τα παιδιά μας, ένα όμορφο περιβάλλον, γιατί το δικαιούνται».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί