Έτσι δρουν τα καθεστώτα: Ο Γεωργιάδης στη δίκη για ΚΕΕΛΠΝΟ έκανε bullying στην έδρα ενώ ο φρουρός του απώθησε δικηγόρο του Πολάκη!

Σε μία πρωτοφανή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της δίκης για τις παράνομες προσλήψεις του ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας του.

Ο υπουργός Εργασίας παρενέβη φωνάζοντας κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Παύλου Πολάκηεπιπλήττοντας το δικαστήριο για τον τρόπο που συντόνιζε τη διαδικασία. «Τι διαδικασία είναι αυτή;» φώναζε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ όταν ο δικηγόρος του Παύλου Πολάκη που ήταν στην αίθουσα αντέδρασε, απωθήθηκε βίαια από αστυνομικό φρουρό του υπουργού.

Σύμφωνα με το documentonews.gr, αστυνομικός της φρουράς του Άδωνι Γεωργιάδη απώθησε βίαια, σπρώχνοντας τον δικηγόρο, Γιάννη Απατσίδη, όταν εκείνος είπε στον υπουργό Υγείας ότι δεν μπορεί να παρεμβαίνει και να διευθύνει τη διαδικασία.

Αμέσως μετά, ο Γιάννης Απατσίδης ειδοποίησε την αστυνομία προκειμένου να καταθέσει μήνυση στον αστυνομικό φρουρό του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος αποχώρησε μαζί με τον υπουργό.

Καταπέλτης ο Παύλος Πολάκης

Ο Παύλος Πολάκης καταθέτοντας ανέφερε ότι «το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, καθώς λειτούργησε ως η offshore του Δημοσίου», ενώ έκανε λόγο για «όργιο ρουσφέτολογικών διορισμών».

Όπως σημείωσε, ο υπουργός έχει δικαίωμα να πάρει συγκεκριμένους επιστημονικούς συνεργάτες και μετακλητούς με μισθό, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση «οι περισσότεροι προσλήφθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ και στην συντριπτική τους πλειοψηφία τους τοποθετήθηκαν στο γραφείο του κ Γεωργιάδη. Δηλαδή ήταν άνθρωποι που ήθελε συνεργάτες του, πιο λαϊκά βύσματα ή ρουσφέτια του, και οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Υπάρχουν χαρτιά που λένε ότι ορισμένοι δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους, όπως και δυο γιατροί που δεν προκύπτει αν πάτησαν ποτέ στα νοσοκομεία, δηλαδή πρόκειται αργομισθία».

«Είναι μια καραμπινάτη υπόθεση απιστίας. Οι κατηγορούμενοι κινήθηκαν με εντολή του πολιτικού τους προϊστάμενου» τόνισε ο συντονιστής ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο Παύλος Πολάκης στάθηκε ιδιαίτερα στη διαδικασία που έγιναν οι συγκεκριμένες προσλήψεις λέγοντας ότι «δεν υπήρξε καμία νόμιμη διαδικασία προκήρυξης», ενώ υποστήριξε ότι «υπάρχουν πλαστογραφημένες αποφάσεις του 2008 για να δικαιολογήσουν τις προσλήψεις».

Μάλιστα ανέφερε ότι οι «προσληφθέντες δούλεψαν για τον κ. Γεωργιάδη και όχι για το δημόσιο συμφέρον».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί