Κρήτη: Αντιδράσεις καταστηματαρχών στις κατεδαφίσεις – Με ΜΑΤ ο εργολάβος (Βίντεο & φωτο)

Μια πολύ δύσκολη μέρα ξεκινά σήμερα στην Ιεράπετρα με τις κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατασκευών στο παραλιακό μέτωπο να είναι προ των πυλών.

Όπως αναφέρει το Ράδιο Λασίθι, οι αντιδράσεις που υπάρχουν για το θέμα αυτό είναι πολλές και έτσι το πρωί της Τρίτης δύο κλούβες των ΜΑΤ βρέθηκαν στην Ιεράπετρα για να εποπτεύσουν όλα όσα θα εξελιχθούν.

Στις 10 το πρωί στο Φρούριο του Καλέ μαζεύτηκε πλήθος κόσμου, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και καταστηματάρχες της περιοχής προκειμένου να μην επιτρέψουν στον εργολάβο να ξεκινήσει τις εργασίες κατεδαφίσεων.

Στο σημείο βρίσκονται διακριτικά αστυνομικές δυνάμεις που παρακολουθούν τις εξελίξεις ενώ επιπρόσθετη αστυνομική δύναμη βρίσκεται κοντά στην πόλη σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβει.

Στο χώρο βρίσκεται, χωρίς τα μηχανήματά του και το εργολάβος που έχει αναλάβει τις κατεδαφίσεις ο οποίος με δηλώσεις του στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε πως δεν έχει σκοπό να ξεκινήσει να εργάζεται υπό τέτοιες συνθήκες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στην Ιεράπετρα αναμένεται να βρεθεί και η διοικήτρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη, η οποία είναι αρμόδια για την διαδικασία κατεδαφίσεων προκειμένου να δει και η ίδια την κατάσταση που επικρατεί.

Στην χθεσινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας έγινε σαφές από όλες τις πλευρές ότι θα γίνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να μην ξεκινήσει ούτε μια κατεδάφιση είτε σήμερα είτε τις επόμενες μέρες. Παράλληλα με ψήφισμα που εκδόθηκε ζητείται αναστολή της διαδικασίας μέχρι τις 31 Οκτωβρίου ώστε στο χρονικό διάστημα αυτό να προχωρήσουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για να μπορέσει τελικά να εγκριθεί η μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, να βρεθεί χρηματοδότηση και να υπάρξει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των έργων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί