Στέφανος Κασσελάκης στο LSE: Εκλέχτηκα με το καθαρό μήνυμα ότι θα δώσω φωνή σε όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

«Είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π,Σ εκλέχτηκα από 150.000 πολίτες με το καθαρό μήνυμα ότι θα δώσω φωνή σε όλα τα μέλη του κόμματος για να κάνω ένα κόμμα για τα μέλη. Αυτό ήταν το μήνυμά μου από την αρχή» σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης από το Λονδίνο όπου μίλησε στο London School of Economics (LSE) σε εκδήλωση με τίτλο «Η σύγχρονη Αριστερά για μια προοδευτική διακυβέρνηση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ερωτηθείς από τον καθηγητή Κέβιν Φέδερστοουν για τις αντιδράσεις σχετικά με το ερωτηματολόγιο, ανέφερε: «Το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνει ένα κόμμα που πιστεύει ότι θα είναι κυβερνητικό και χάνει με την υπερδιπλάσια από τη ΝΔ είναι να ακούσει τα μέλη του. Πώς ένα κόμμα που φοβάται να ακούσει τα μέλη του φιλοδοξεί να κυβερνήσει στο μέλλον;». Όπως είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, «αν η δομή του ΣΥΡΙΖΑ είχε λειτουργήσει σωστά, δεν θα έπρεπε να ήμουν εγώ πρόεδρος».

Στην αναφορά του Κέβιν Φέδερστοουν για «βιασύνη» σχετικά με το ερωτηματολόγιο και γιατί δεν το έθεσε στο συνέδριο αυτής της εβδομάδας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Είναι ένα ψευδεπίγραφο δίλημμα. Γιατί το συνέδριο του κόμματος έχει πολιτικές θέσεις. Όλοι γνωρίζουν τις πολιτικές μου θέσεις. Και αντανακλώνται πλήρως στο τι κάνουμε. Το ερωτηματολόγιό μου ζητά τη γνώμη για μακρόπνοα ζητήματα. Δεν πρέπει να φοβόμαστε να ρωτήσουμε το οτιδήποτε τα μέλη. Το συνέδριο του κόμματος είναι μία εντελώς διαφορετική διαδικασία από το να ρωτάς τα μέλη κάτι που δεν συζητείται τώρα στο συνέδριο. Το συνέδριο αυτό δεν είναι καταστατικό».

«Ρώτησα τα μέλη τη γνώμη τους. Είτε τα δημοσιοποιήσω είτε, όχι, δεν έχω πρόθεση να τα δημοσιοποιήσω. Οι συστάσεις μου θα βασιστούν στα όσα θα ειπωθούν στα συνέδριο, στα αποτελέσματα του ερωτηματολόγιου, θα βασιστούν με τον διάλογο πρόσωπο με πρόσωπο με τα μέλη και με διαβούλευση με τα όργανα του κόμματος. Τίποτα από αυτά δεν έρχεται σε σύγκρουση» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε άλλο σημείο μίλησε για το πώς μπήκε στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πώς έγινε πρόεδρος του κόμματος. «Ήταν σοκ το αποτέλεσμα στις εκλογές του Μαΐου. 20 μονάδες διαφορά σημαίνουν ότι η χώρα δεν σε αναγνωρίζει ως κόμμα εξουσίας. Ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει δημοφιλής, είναι υπέροχος άνθρωπος, δεν έχει κανένα σκάνδαλο στα όνομά του. Το ερώτημα είναι γιατί οι άνθρωποι δεν εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ;».

«Ένα μήνα πριν τις δεύτερες εκλογές ταξίδευα με τον Αλέξη Τσίπρα και μου είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ανανέωση χτες και δύο είναι οι επιλογές: Είτε καινούργια ηγεσία ή μεγάλες αλλαγές σε όλα. Του είπα ας μείνουμε στο δεύτερο, ας αλλάξουμε τα πάντα.

Κανείς δεν τον πίεσε να παραιτηθεί μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Οι περισσότεροι θέλαμε να παραμείνει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Επέλεξε όμως να κάνει πίσω με ένα πολύ έντιμο τρόπο».

Ερωτηθείς από το κοινό για το πώς θα χειριστεί τις αποχές από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη ψηφοφορία για την ισότητα στον γάμο για όλους, ο Στέφανος Κασσελάκης, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά, σημείωσε ότι η μία αποχή ήταν για ιδεολογικούς λόγους (σ.σ. ο Παύλος Πολάκης) και η δεύτερη λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων. «Θα κάνω τις ανακοινώσεις την κατάλληλη ώρα. Το σημαντικό είναι ότι οι ζωές των ανθρώπων είναι καλύτερες σήμερα. Χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ έγινε αυτός ο νόμος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση αν η διαφορά στις ευρωεκλογές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι πάνω από 20 μονάδες, αυτός θα ήταν λόγος να παραιτηθεί, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε «όχι».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί