Ν. Ανδρουλάκης: Τα ερωτήματα για τα κονδύλια μετά τις αποκαλύψεις του Documento – Τι απαντάει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Πονοκέφαλος στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από το ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento, σύμφωνα με το οποίο ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδείχτηκε πρόεδρος του κόμματος το 2017 χρησιμοποιώντας ευρωπαϊκά κονδύλια, όντας ευρωβουλευτής. 

Δείτε:

Documento: Με χρήματα της ΕΕ έκανε προεκλογική εκστρατεία για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ το 2017 ο Νίκος Ανδρουλάκης

Η εφημερίδα επικαλείται έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν πως ο κ. Ανδρουλάκης καταχώρησε τα προεκλογικά του έξοδα στις δαπάνες της προοδευτικής συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, σημειώνοντας πως εκτός από τα ηθικά ζητήματα που ανακύπτουν, η ενέργεια της στρεβλής χρήσης ευρωπαϊκών κονδυλίων εμπίπτει στην δικαιοδοσία της OLAF. 

Το δημοσίευμα δίνει στο φως και ημερομηνίες, κατά τις οποίες ο τότε ευρωβουλευτής φέρεται να πέρασε στον κατάλογο εξόδων κάποιες εκδηλώσεις που δεν σχετίζονταν με τα καθήκοντά του:

  • 22 Οκτωβρίου 2017: Στον κατάλογο των εξόδων του S&D φέρεται να πλήρωσε 242 ευρώ για το ξενοδοχείο Lucy. Τότε είχε μιλήσει στο ξενοδοχείο Lucy στη Χαλκίδα σε εκδήλωση που δεν είχε σχέση με Ευρώπη και Ευρωβουλή
  • 5 Νοεμβρίου 2017: Μίλησε σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο DuLac για Γιάννενα με την ενοικίαση να μπαίνει στα έξοδα για τη δράση του ως ευρωβουλευτής
  • 9 Νοεμβρίου 2017: Φέρεται να έχει χρεώσει 400 ευρώ στο ξενοδοχείο Άστορ στην Πάτρα για ενοικίαση αίθουσας με την ονομασία Conf Hall Gymnastiki. Η έρευνα του Documento δεν εντόπισε τέτοια αίθουσα, ενώ από το ξενοδοχείο αναφέρουν ότι δεν είχαν ποτέ τέτοια αίθουσα

Τα αρνείται το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 

Αρνείται τα πάντα η Χαριλάου Τρικούπη, κατηγορώντας τον Κώστα Βαξεβάνη πως «συνεχίζει με επιμονή την προσπάθεια να πλήξει το ΠΑΣΟΚ με κάθε αθέμιτο τρόπο, για λόγους που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί». 

«Όλες οι δαπάνες, στις οποίες αναφέρεται το δημοσίευμα του Documento, ελέγχονται εξονυχιστικά πριν πληρωθούν, αλλά και εκ των υστέρων, από το Ευρωκοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο και ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, που ορίζονται για τον σκοπό αυτό. Οι, δε, δαπάνες, στις οποίες αναφέρεται, έχουν ελεγχθεί πλήρως και κριθεί απολύτως σύμφωνες με τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος. 

Η ανακοίνωση συνεχίζει σημειώνοντας πως «δεν μας εκπλήσσουν αυτές οι αθλιότητες. Άλλωστε, το έχει παράδοση ο κ. Βαξεβάνης με τους Προέδρους του ΠΑΣΟΚ. Με τις συκοφαντικές επιθέσεις τόσο σε βάρος της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά για δήθεν συμμετοχή στη λίστα Μπόργιανς όσο και παλαιότερα εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Όσο και αν προσπαθεί, δεν πρόκειται να αποτρέψει αυτό, που προδιαγράφεται στις ευρωπαϊκές εκλογές».

Αναλυτικά

Ο κ. Βαξεβάνης συνεχίζει με επιμονή την προσπάθεια να πλήξει το ΠΑΣΟΚ με κάθε αθέμιτο τρόπο, για λόγους που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί.

Όλοι θυμόμαστε τις κωμικοτραγικές νομικές αναλύσεις του για το πως δήθεν είναι άλλο πράγμα η μήνυση και άλλο η μηνυτήρια αναφορά σε ένα αυτεπάγγελτο κακούργημα, προσπαθώντας να προωθήσει το αφήγημα του ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει κινηθεί νομικά κατά της συμμορίας των υποκλοπών, όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι έχει εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα στην ελληνική Δικαιοσύνη και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ενώ οι υπόλοιποι πολιτικοί στόχοι «ποιούν τη νήσσαν».Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο -σε εντυπωσιακή αρμονία με τα τρολ της Νέας Δημοκρατίας- να επαναλάβει αυτούσιες τις δηλώσεις του κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στο ίδιο ακριβώς πνεύμα.

Θυμόμαστε, επίσης, το προ μηνών ευφάνταστο πρωτοσέλιδό του, με το οποίο επιχειρούσε να συνδέσει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με την κινεζική εταιρεία Huawei, υιοθετώντας το αφήγημα του Μαξίμου για σχέσεις με την Κίνα για να δικαιολογήσει την παράνομη παρακολούθηση του από την ΕΥΠ.

Η τελευταία του δημοσιογραφική «βόμβα» αφορά τιμολόγια αξίας 1.800 ευρώ, που καταχωρήθηκαν στη Σοσιαλιστική Ομάδα το 2017.
Όλες οι δαπάνες, στις οποίες αναφέρεται το δημοσίευμα του Documento, ελέγχονται εξονυχιστικά πριν πληρωθούν, αλλά και εκ των υστέρων, από το Ευρωκοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο και ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, που ορίζονται για τον σκοπό αυτό. Οι, δε, δαπάνες, στις οποίες αναφέρεται, έχουν ελεγχθεί πλήρως και κριθεί απολύτως σύμφωνες με τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δεν μας εκπλήσσουν αυτές οι αθλιότητες. Άλλωστε, το έχει παράδοση ο κ. Βαξεβάνης με τους Προέδρους του ΠΑΣΟΚ. Με τις συκοφαντικές επιθέσεις τόσο σε βάρος της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά για δήθεν συμμετοχή στη λίστα Μπόργιανς όσο και παλαιότερα εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Όσο και αν προσπαθεί, δεν πρόκειται να αποτρέψει αυτό, που προδιαγράφεται στις ευρωπαϊκές εκλογές.

Τι απαντά το Documento

Μετά την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έρχεται και η ανταπάντηση της εφημερίδας, η οποία αναφέρει πως είχε ενημερώσει το κόμμα από τις 15 Φεβρουαρίου για το δημοσίευμά της, ζητώντας απαντήσεις εάν:

  • Προκύπτει ηθικό ζήτημα υπό την έννοια ότι αξιοποιήθηκαν κονδύλια των ευρωσοσιαλιστών (έτσι κι αλλιώς πρόκειται για κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης ) για την τότε διεκδίκηση της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απέναντι στη Φώφη Γεννηματά;
  • Τίθεται και ζήτημα στρεβλής χρήσης ευρωπαϊκών κονδυλίων

Υπογραμμίζει δε, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν απαντά επί της ουσίας και «συνεχίζει τη στοχοποίηση του εκδότη, Κώστα Βαξεβάνη, και του Documento».

«Είναι ενδεικτικό ότι την Πέμπτη, έχοντας ενημερωθεί για το θέμα, επέλεξε να επιτεθεί κατά του Κώστα Βαξεβάνη, από το βήμα της Βουλής, την ίδια μέρα, στο πλαίσιο της ομιλίας του στην ολομέλεια. Την ίδια τακτική ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην ανακοίνωση του σχετικά με το ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε την Κυριακή», συμπληρώνει το Documento.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί