Mπλόκο Χρυσοχοΐδη στους αγρότες: Τους απαγορεύει να πάνε με τα τρακτέρ στην Αθήνα

Η εικόνα των εκατοντάδων τρακτέρ στην Αθήνα φοβίζει την κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να εμποδίσει την απόβαση των αγροτών με τα αγροτικά μηχανήματά τους. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνάντηση που είχε στη Θεσσαλονίκη με εκπροσώπους των αγροτών, είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα τους επιτρέψει να πάνε με τα τρακτέρ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάλεσε τους αγρότες να μεταβούν στην πρωτεύουσα με λεωφορεία και ΙΧ. Οι αγρότες από την πλευρά τους δεν κάνουν πίσω και δήλωσαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν στον αρχικό σχεδιασμό τους που ήθελε να φτάνουν μέχρι το Σύνταγμα με 150-200 τρακτέρ. Στόχος τους είναι να παραμείνουν στο κέντρο της Αθήνας με τα τρακτέρ τους για ένα 24ωρο.

«Δηλώνουμε ότι θα υλοποιήσουμε την απόφασή μας. Θα κάνουμε μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Καλούμε και τον λαό να είναι μαζί μας και να δώσουμε τη μάχη» ανέφερε χαρακτηριστικά Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

Συγκεκριμένα, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ενημερώσαμε τον υπουργό και την κυβέρνηση κατ’ επέκταση για τη χθεσινή απόφαση όλων των μπλόκων να πραγματοποιήσουμε ένα πολύ μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου και με τρακτέρ και με λεωφορεία για να αναδείξουμε τα προβλήματα που δεν έχει ικανοποιήσει η κυβέρνηση.

Η απάντηση που πήραμε σε πρώτη φάση σε σχέση με τα τρακτέρ στην Αθήνα είναι αρνητική. Όμως πιστεύουμε πως η κυβέρνηση θα το ξανασκεφτεί και όπως όλες στις ευρωπαϊκές χώρες έχουν ανάλογες κινητοποιήσεις, το ίδιο θα γίνει και στη χώρα μας».

«Εμείς δηλώνουμε ότι θα υλοποιήσουμε την απόφαση που πήραμε χτες στη Νίκαια, την Τρίτη θα ξεκινήσουμε με τρακτέρ, λεωφορεία και αυτοκίνητα και θα κάνουμε κάθοδο στην Αθήνα σε αυτό το μεγάλο συλλαλητήριο στο οποίο καλούμε και τον λαό της πρωτεύουσας, όλοι μαζί να δώσουμε αυτή τη μάχη γιατί η δική μας η νίκη θα είναι και νίκη του λαού για να έχει φθηνότερα προϊόντα στο τραπέζι του. Δεν ξέρουμε ποια είναι η επιλογή της κυβέρνησης. Εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρχουν τα τρακτέρ στην Αθήνα, είναι η μόνη εφικτή λύση για όλους. Ήδη έχουμε μαζέψει ικανοποιητικό αριθμό τρακτέρ και θα μαζέψουμε και άλλα. Έχουμε πολλά μπλόκα και τρακτέρ και θα δούμε τον τρόπο που θα συμμετέχουν όλες οι περιοχές. Αυτή είναι η απόφασή μας».

Αγρότες κάνουν δηλώσεις
(INTIME NEWS/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ)

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Δημογιάννης εκπρόσωπος μπλόκου Αλαμάνας, δήλωσε ότι εάν η κυβέρνηση δεν τους αφήσει ειρηνικά, τότε θα φτάσουν στην Αθήνα με το ζόρι. «Είναι το σημείο που θα γίνει η συγκέντρωση σχεδόν από όλες τις περιοχές της Β. Ελλάδος -από τη Λαμία και πάνω- στο μπλόκο μας θα συγκεντρωθούν τα τρακτέρ. Προσπαθήσαμε να κάνουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την κυβέρνηση και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας δέχτηκε και αφού μας αποδέχτηκε σημαίνει ότι έχει αναλάβει και την ευθύνη της οποιασδήποτε διαχείρισης όσον αφορά το αγροτικό ζήτημα. Η απάντηση της κυβέρνησης είναι ότι δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε μια ειρηνική διαδήλωση με ένα σχετικό όγκο τρακτέρ στην Αθήνα -όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες- γιατί θα δημιουργήσουμε πρόβλημα στην Αθήνα.

Εμείς του εξηγήσαμε ότι δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα, εμείς θέλουμε να αναδείξουμε το ζήτημα κάνοντας μια τυπική συγκέντρωση στην Αθήνα, χωρίς προβλήματα και όχι από όλη την Ελλάδα. Η απάντηση ήταν “όχι”. Ας αναλάβει την ευθύνη επειδή η απόφαση του μπλόκου που ήταν ξεκάθαρη για κάθοδο στην Αθήνα με τρακτέρ και οι αγρότες δεν κάνουν πίσω. Οποιοδήποτε πρόβλημα μας δημιουργήσει η κυβέρνηση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα έχει την ευθύνη γιατί οι αγρότες δεν κάνουν πίσω. Εάν δεν μας αφήσουν ειρηνικά, θα πάμε με το ζόρι στην Αθήνα».

Αγρότες κάνουν δηλώσεις
(EUROKINISSI/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ)
Αγρότες προσερχόμενοι σε σύσκεψη
(EUROKINISSI/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί