Συμμετοχή της Περιφέρεια Κρήτης στην έκθεση Fruit Logistica 2024 στο Βερολίνο

Στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας, η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε για άλλη μια χρονιά  στην Fruit Logistica 2024,  την κορυφαία εμπορική έκθεση στη βιομηχανία φρέσκων φρούτων και λαχανικών με την πιο άμεση πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά. Στην έκθεση,  που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο,  η Περιφέρεια Κρήτης φιλοξένησε στο περίπτερό της  επιχειρήσεις  του κλάδου από όλη την Κρήτη,  δίνοντας τη δυνατότητα να προβάλουν και να προωθήσουν  τα εξαιρετικής ποιότητας φρέσκα προϊόντα που παράγουν. 

Στόχος της Περιφέρειας Κρήτης η προώθηση στη διεθνή αγορά των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων του νησιού, η περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας του κλάδου, η ενίσχυση της εξωστρέφειας της παραγωγής και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα, καθώς πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις που αφορούν στο διεθνές εμπόριο φρέσκων προϊόντων, με την συμμετοχή 2.700 εκθετών, από 90 και πλέον χώρες. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης δήλωσε, ότι η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει σε μεγάλες εκθέσεις για να δώσουμε την δυνατότητα στους παραγωγούς μας, να προωθήσουν τα άριστα ποιοτικά προϊόντα του νησιού μας.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφθηκε, ο Θεόδωρος Ξυπολιάς από το Γραφείο Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο, ο οποίος συνεχάρη την Περιφέρεια Κρήτης για την πρωτοβουλία-οργάνωση και τόνισε ότι η συστηματική  παρουσία της Περιφέρειας σε ευρέως αναγνωρισμένες εκθέσεις, προβάλλει με κάθε τρόπο τον αγροδιατροφικό πλούτο του νησιού και προωθεί τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης υποστήριξαν τα στελέχη της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Γιαμπαζολιά και Κατερίνα Ξυδάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί