Στ. Κασσελάκης: Σε χρόνο ρεκόρ η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κατά του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου – Μακάρι να λειτουργούσε τόσο άμεσα και στις υποθέσεις που χρονίζουν

Την πρωτοφανή παρέμβαση του Αρείου Πάγου που σε συνεδρίασή του αποφάσισε να επιτεθεί στο Ευρωκοινοβούλιο και στους 330 ευρωβουλευτές που καταδίκασαν την ελληνική κυβέρνηση για την διάλυση του Κράτους Δικαίου σε ένα ψήφισμα – κόλαφο για τις επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχολίασε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Δείτε επίσης: Πρωτοφανές: Ο Άρειος Πάγος αμφισβητεί το ψήφισμα της Ευρωβουλής για την διάλυση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «σε χρόνο ρεκόρ συγκλήθηκε, συνεδρίασε και απεφάνθη η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για το ψήφισμα – κόλαφο του Ευρωκοινοβουλίου αναφορικά με το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα. Οι ανώτατοι δικαστές εξέφρασαν την εκτίμηση (ανησυχία;) τους “να μην εγκατασταθεί στους πολίτες και στα κοινοτικά όργανα η εντύπωση ότι το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα υποχωρεί εξαιτίας της διαφθοράς”».

«Μακάρι η Δικαιοσύνη να λειτουργούσε τόσο άμεσα και στις υποθέσεις συμπολιτών μας που χρονίζουν. Θα ήμασταν Ελβετία» υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Υπενθυμίζεται ότι με πλειοψηφία 49 υπέρ13 κατά, η Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου υποστηρίζει ότι το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου αποτελεί ανεπίτρεπτη και «ευθεία παρέμβαση στο έργο των ελληνικών δικαστικών αρχών, σε σωρεία υποθέσεων που είναι δικαστικά εκκρεμείς, με αναπόδεικτες και ατεκμηρίωτες αιτιάσεις».

Η μειοψηφία των 13 αρεοπαγιτών είχε τη γνώμη ότι το θέμα είναι πολιτικής φύσεως και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για όλες τις υποθέσεις που αναφέρονται στο καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (τραγωδία στα Τέμπη, υποκλοπές, ναυάγιο Πύλου, δολοφονία δημοσιογράφων), η πλειοψηφία της Ολομέλειας υποστήριξε ότι τα αναφερόμενα είναι αόριστα, χωρίς τεκμηρίωση, χωρίς αμεροληψία και χωρίς κάποια ανάθεση των ερευνών σε εθνική η κοινοτική αρχή με αποτέλεσμα να αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί