Με επίθεση στους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η ομιλία Μητσοτάκη για τα ομόφυλα ζευγάρια – Η απάντηση στον Ιερώνυμο

Οκτώ ημέρες έχουν περάσει από τον διασυρμό της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το κράτος δικαίου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακόμα δεν το έχει χωνέψει, καθώς ο πρωθυπουργός αφιέρωσε ένα μεγάλος μέρος της ομιλίας του στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Η ενόχληση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν τέτοια που τον οδήγησε να ξαναπάρει τον λόγο, μετά την αποστομωτική απάντηση που έδωσε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε δημοσίευμα του Economist, λέγοντας ότι «κατέταξε την Ελλάδα στην 20η θέση παγκοσμίως ως προς τον δείκτη δημοκρατίας, αναβαθμίζοντάς την για πρώτη φορά από το 2010 σε ώριμη δημοκρατία. Αυτά γιατί δεν τα λέτε στο Ευρωκοινοβούλιο όπου πάνε οι ευρωβουλευτές σας και ασχημονούν κατά της πατρίδας, όταν πληρώνονται από τον Έλληνα φορολογούμενο και το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι αν ψηφίζουν ψηφίσματα για να περικοπούν ευρωπαϊκά χρήματα. Πάρτε τα λοιπό για τα πρακτικά. Να μας κουνάτε το δάχτυλο και για το κράτος δικαίου».

Ο Σωκράτης Φάμελλος δεν άφησε αναπάντητα τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν είπε το παραμικρό για το ψήφισμα – κόλαφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Την άλλη φορά που θα πάτε στο Ευρωκοινοβούλιο να πείτε ότι εγώ δεν σας λογαριάζω γιατί προτιμώ να δίνω αξία στο Economist και να γράφω την γνώμη σας στα παλιά σας παπούτσια. Γιατί αυτό είπατε».

«Αντί να δώσετε μία απάντηση στο ψήφισμα καταπέλτης του Ευρωκοινοβουλίου που μας θέτει στη μαύρη λίστα των χωρών της Ευρώπης ως προς τη δημοκρατία…»

«Είμαστε υπερήφανοι για τους ευρωβουλευτές μας. Είναι 2. Οι άλλοι 328 τι είναι παραπλανημένοι; Είστε σοβαροί; Αναγνωρίσατε ότι έχουμε την πλειοψηφία του Ευρωκοβοινοβουλίου. Βουλευτές του Μακρόν, Σοσιαλιστών, Πρασίνων. Είναι πράγματι δικοί μας γιατί είναι στη μεγάλη προοδευτική δημοκρατική οικογένεια που ο κ. Μητσοτάκης με τις επιλογές του αμφισβητεί ότι είναι η Ελλάδα. Δεν έχετε το δικαίωμα να είμαστε στη μαύρη λίστα των χωρών».

«Ή παπάς – παπάς ή ζευγάς – ζευγάς»

Αναφορικά με το νομοσχέδιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο σχετικά με τον γάμο των ομοφύλων.

Ασκώντας κριτική στη στάση της εκκλησίας είπε ο πρωθυπουργός: «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ ή για να το πω πιο λαϊκά: Ή παπάς – παπάς ή ζευγάς – ζευγάς».

Υπερασπίστηκε τις προβλέψεις του σχεδίου νόμου, λέγοντας πως αίρονται ανισότητες και προστατεύονται τα αυτονόητα δικαιώματα των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών, ενώ κάλεσε τα μέλη «γαλάζιας» ΚΟ να πουν «ναι στη Δικαιοσύνη».

«Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί με ευθύνη μια υπαρκτή κοινωνική πραγματικότητα αίροντας με τόλμη μια σοβαρή για τη δημοκρατία μας ανισότητα. Για να προστατεύσουμε αυτονόητα δικαιώματα παιδιών με την ασπίδα των γονιών τους και να αποδώσουμε επιτέλους δικαιοσύνη και στην καθημερινότητα συμπολιτών μας του ιδίου φύλου», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτό το κενό ερχόμαστε και καλύπτουμε επιτρέποντας σε όλους αν το επιθυμούν να σφραγίσουν θεσμικά τη σχέση τους με μία τελετή στο δημαρχείο όπως το κάνουν και τα ετερόφυλα ζευγάρια. Ζυγίζεται η δύναμη της δημοκρατίας μας να ενσωματώνει ισότιμα τον κάθε πολίτη», και πρόσθεσε ο πρωθυπουργός ότι αυτό ισχύει σε 36 χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί