Κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι αγρότες της Ιεράπετρας

Μπορεί ο κόσμος της περιοχής να μην έδωσε δυναμικό παρών και στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη να βρέθηκαν περίπου 80 άτομα, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου όμως έλαβε τις αποφάσεις της οι οποίες κινούνται στη κατεύθυνση των κινητοποιήσεων.

Στη συνέλευση που διήρκησε τρεις ώρες συζητήθηκαν εκτενώς τα ιδιαίτερα προβλήματα που απασχολούν την περιοχής, το πλαίσιο διεκδικήσεων προς την κυβέρνηση και κυρίως η μορφή και ο τρόπος που θα λάβουν οι κινητοποιήσεις σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους τρεις αγροτικούς συλλόγους της Κρήτης που απαρτίζουν το Παγκρήτιο Συντονιστικό Όργανο.

Τελικά, όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γαϊτάνης, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να οργανωθούν άμεσα συντονισμένες κινητοποιήσεις εντός Κρήτης και όχι στην Αθήνα, όπως προτάθηκε από άλλους συμμετέχοντες. Αυτή θα είναι η πρόταση της Ιεράπετρας προς το Παγκρήτιο Συντονιστικό με τον κ. Γαϊτάνη να τονίζει πως εφόσον η πλειοψηφία των υπόλοιπων αγροτικών συλλόγων αποφασίσει διαφορετικά ο Σύλλογος της Ιεράπετρα θα ακολουθήσει.

Σε κάθε περίπτωση βασική προϋπόθεση για την επιτυχή διεκδίκηση κάθε αιτήματος είναι η συμμετοχή του κόσμου και εφόσον στην πορεία δεν υπάρξει ενδιαφέρον δύσκολα θα προχωρήσουν οι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις.

Παράλληλα, λίγο πριν την έναρξη της συνέλευσης, τόσο ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας όσο και οι υπόλοιποι Σύλλογοι της Κρήτης, από πλευράς κυβέρνησης δέχθηκαν πρόσκληση για συνάντηση στην Αθήνα την επόμενη Δευτέρα με τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Ναυτιλίας και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο κ. Γαϊτάνης ανέφερε πως ο Αγροτικός Σύλλογος της Ιεράπετρας θα συμμετάσχει στη συνάντηση και παράλληλα θα γίνει προσπάθεια να δώσει το παρών και ο Υπουργός Εξωτερικών ο οποίος είναι ο βασικός αρμόδιος για το ζήτημα των μετακλήσεων εργατών γης.

Στη συνάντηση αυτή θα ζητηθούν άμεσες αποφάσεις και λύσεις για θέματα που απασχολούν την περιοχή, όπως η δραστική μείωση του Μεταφορικού ισοδύναμου και η μετάκληση εργατών γης, θέματα τα οποία γνωρίζουν καλά τα μέλη της κυβέρνησης και έτσι ο αγροτικός κόσμος δεν μπορεί να αρκεστεί απλά σε υποσχέσεις για μελλοντική επίλυση.

Πηγή: radiolasithi.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί