Νέο ΔΣ του ΦΟΔΙΣΑ Βόρειας Πεδιάδας με πρόεδρο τον δήμαρχο Χερσονήσου, Ζ. Δοξαστάκης

Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, η Γενική Συνέλευση του ΦΟΔΙΣΑ Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε. ΟΤΑ στο πλαίσιο της οποίας συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. 

Πρόεδρος ομόφωνα εξελέγη ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Ζαχαρίας Δοξαστάκης, αντιπρόεδρος ο Μιχάλης Σαμωνάκης και τακτικά μέλη οι κκ: Εμμανουήλ Βλαχάκης, Σπυρίδων Κατσαμποξάκης, Κωνσταντίνος Παρλαμάς, Γεώργιος Αναγνωστάκης, Νικόλαος Σταυρουλάκης, Κωνσταντίνος Τσαντηράκης και Ευάγγελος Χατζάκης. 

«Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι εξαιρετικά σημαντικό κεφάλαιο σήμερα για την κοινωνία, το περιβάλλον και για τους δήμους. Είναι τεράστιο πραγματικά το κόστος το οποίο επιβάλλεται στη χώρα μας υπό μορφή προστίμου, επειδή το ποσοστό διαλογής στην πηγή  δεν έχει φτάσει στα επίπεδα τα οποία ορίζει η νομοθεσία. Το 2035 εάν δεν επιτύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί θα πληρώνουμε πάνω από 50 ευρώ τον τόνο ως πρόστιμο. Θεωρώ επομένως ότι η νέα διοίκηση οφείλει να συνεργαστεί με το αρμόδιο Υπουργείο και τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς για την υλοποίηση των στόχων που εμπεριέχει ο εγκεκριμένος προγραμματισμός. Απόφασή μας είναι να κινηθούμε προς την κυκλική οικονομία του αύριο, επειδή τα πράγματα μπαίνουνε σε νέα βάση. Εκτιμώ επίσης ότι θα τελειώσει απρόσκοπτα η εγκατάσταση του εργοστασίου. Η διαχείριση των στερεών αποβλήτων επιβάλλεται να βελτιωθεί σημαντικά με κύριους στόχους την μεγιστοποίηση της ανακύκλωσης και την ασφαλή τους διάθεση, παράλληλα με την προώθηση δράσεων για τη μείωση της ποσότητας των αποβλήτων.

Ο νέος σχεδιασμός συνδυάζει την χρήση των νέων τεχνολογιών, δίνει προτεραιότητα στην πρόληψη και στην ανακύκλωση, στοχεύει στη μείωση του κόστους διαχείρισης και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων στο περιβάλλον αλλά και στην τοπική οικονομία και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Ως νέος Πρόεδρος θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που έχουν συμβάλλει μέχρι σήμερα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και θα προχωρήσουμε με προγραμματισμό και σοβαρότητα στην υλοποίηση του σχεδιασμού μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Ζαχαρίας Δοξαστάκης. 

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση και στην πρώτη, ουσιαστικά συνάντηση της νέας δημοτικής περιόδου, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λειτουργία του ΦΟΔΙΣΑ και την δουλειά την οποία γίνεται. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «είχα την τιμή το 2003, όταν είχε ολοκληρωθεί το κύτταρο, με την προγραμματική σύμβαση που υπέγραψα ως πρόεδρος του ΟΑΝΑΚ να ξεκινήσουμε τη λειτουργία του κυττάρου. Στη συνέχεια έγινε η εταιρεία. Χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά για να φτάσουμε στους επιθυμητούς και αναγκαίους στόχους, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Προβλέπονται άλλωστε βαρύτατες κυρώσεις από την νομοθεσία, εάν δεν καταφέρουμε να πετύχουμε. Εκπρόσωπός μας στην εταιρεία θα είναι ο Μιχάλης Σαμωνάκης, με αναπληρωματικό μέλος τον Εμμανουήλ Ζαμπουλάκη.»

Να σημειωθεί ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΙΣΑ Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε. αποτελείται από εννέα (9) μέλη. Ο Δήμος Χερσονήσου συμμετέχει στο ΦΟΔΙΣΑ Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε. ΟΤΑ με ποσοστό  95,06 % (οκτώ μέλη ΔΣ) και ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας με ποσοστό 4,94 % (ένα μέλος ΔΣ). Επίσης, στο ΔΣ συμμετέχει εκπρόσωπος των εργαζομένων για τα θέματα που αφορούν στο προσωπικό.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί