Και αδιάλλακτος και κουτοπόνηρος ο Αυγενάκης: Αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα εναντίον του από τους αγρότες μετά την προσβλητική ακύρωση της συνάντησης

Ο υφυπουργός Στ. Κελέτσης αποφάσισε να ενημερώσει επιλεκτικά τρεις εκπροσώπους των ελαιοπαραγωγών, προκειμένου όπως αναφέρει ο τοπικός Τύπος να μιλήσουν στο… πόδι για λίγα λεπτά με τον Λ. Αυγενάκη στο αεροδρόμιο. Όταν οι αγρότες βγήκαν έξω και είδαν τους τρεις που είχαν πάει εκεί με τον υφυπουργό να συζητήσουν, πέταξαν δεκάδες αυγά στα τζάμια. Αποχώρησαν όταν το αεροπλάνο με τους Αυγενάκη, Κελέτση πέταξε για Αθήνα

Σε αρνητικό πρωταγωνιστή αναδεικνύεται για μία ακόμα φορά ο Λευτέρης Αυγενάκης με τους αγρότες να μην τον θεωρούν αξιόπιστο συνομιλητή καθώς μία ημέρα πριν από τη συνάντηση αντιπροσώπων των αγροτών του Έβρου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έδειξε το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης, αυτό της αδιαλλαξίας και της κουτοπονηριάς.

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να διαπιστώσουμε την κουτοπονηριά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το ραντεβού του Λευτέρη Αυγενάκη και του Σταύρου Κελέτση με τους εκπροσώπους των αγροτών της Αλεξανδρούπολης, συνάντηση στην οποία θα συμμετείχαν οι βουλευτές και φορείς του νομού είχε προσδιοριστεί για τις 6 το απόγευμα της Κυριακής (11/2) στο ξενοδοχείο Alexander. 

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα evros-news, έξω από το ξενοδοχείο που θα γινόταν η συνάντηση είχαν παραταχθεί με δεκάδες τρακτέρ οι αγρότες της Αλεξανδρούπολης από τις 4 το μεσημέρι και περίμεναν τον Λευτέρη Αυγενάκη που θα ερχόταν μετά από αντίστοιχη συνάντηση που είχε στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Κομοτηνή με εκπροσώπους των αγροτών από όλους τους νομούς.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης χωρίς να ενημερώσει κανέναν, όπως καταγγέλλουν οι αγρότες, αποφάσισε να προσβάλει τους αγρότες και να μην πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Δείτε επίσης: Άφαντος ο Αυγενάκης, έστησε τους αγρότες -Εισβολή παραγωγών στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης

Δύο ώρες μετά την προγραμματισμένη συνάντηση, δηλαδή, στις 8 το βράδυ, ενημερώθηκαν οι αγρότες ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν πήγε στο ραντεβού και δεν θα μιλήσει μαζί τους καθώς έφυγε για το αεροδρόμιο προκειμένου να επιστρέψει στην Αθήνα.

Οι αγρότες στο άκουσμα ότι ο υπουργός και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ακύρωσαν χωρίς ενημέρωση το ραντεβού και ήταν στο αεροδρόμιο ξεκίνησαν με τα τρακτέρ για να τον προλάβουν.

Συγκεντρώθηκαν και προσπάθησαν να μπουν μέσα αρχικά από την πύλη που οδηγεί στο διάδρομο απογείωσης αλλά αυτή ήταν κλειστή και αποτράπηκαν από μία διμοιρία των ΜΑΤ. 

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέσα στο αεροδρόμιο και ετοιμάστηκαν να μπουν στην αίθουσα αναχωρήσεων για να συναντήσουν τον Λευτέρη Αυγενάκη. 

Η αστυνομική δύναμη και οι υπάλληλοι του αεροδρομίου έκλεισαν τις πόρτες στο σημείο που γίνεται έλεγχος αποσκευών και ακολούθησε τεράστια ένταση, σύμφωνα με την Αυγή

Οι αγρότες παραλίγο να σπάσουν τις πόρτες ψάχνοντας τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων. Ακούστηκαν αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα εναντίον του Λευτέρη Αυγενάκη τον οποίο «πολιόρκησαν» την αίθουσα αναχωρήσεων που βρισκόταν.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Κελέτσης, την ίδια ώρα,  αποφάσισε να ενημερώσει επιλεκτικά τρεις εκπροσώπους των ελαιοπαραγωγών, προκειμένου όπως αναφέρει ο τοπικός Τύπος να μιλήσουν στο… πόδι για λίγα λεπτά με τον Λευτέρη Αυγενάκη στο αεροδρόμιο.

Όταν οι αγρότες βγήκαν έξω και είδαν στο πάνω όροφο το αεροδρομίου από τα τζάμια τους τρεις που είχαν πάει εκεί με τον Σταύρο Κελέτση να συζητήσουν, πέταξαν δεκάδες αυγά στα τζάμια. Αποχώρησαν όταν το αεροπλάνο  με τους Αυγενάκη, Κελέτση πέταξε για Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης με δελτίο Τύπου αργά το βράδυ της Κυριακής, υποστήριξε ότι η προγραμματισμένη συνάντηση «πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης καθώς η προηγούμενη ευρεία σύσκεψη που έλαβε χώρα στην Κομοτηνή με εκπροσώπους φορέων αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων, διήρκησε, πολύ παραπάνω από το προγραμματισμένο, περισσότερες από 3,5 ώρες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμα του υπουργού».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί