Δικηγόρος πρώην μέλους των Πυρήνων της Φωτιάς: «Φοβόταν ότι θα είναι το επόμενο θύμα της Greek Mafia»

(INTIME)

Για τη σωματική του ακεραιότητα φοβόταν το πρώην μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς που συνελήφθη χθες και οδηγήθηκε στη φυλακή, καθώς όπως ισχυρίζεται ο συνήγορός του, Γ. Καρκανιάς, διέμενε σε άλλο χώρο από αυτόν που οι αρχές εντόπισαν όπλα. Δημοσιεύματα, μάλιστα, έλεγαν ότι θα είναι το επόμενο θύμα στον πόλεμο της Greek mafia».

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος είπε πως το πιστόλι που βρέθηκε το είχε αγοράσει η έγκυος σύντροφος του από την Ομόνοια, η οποία διαμένει στο σπίτι που έγινε η έρευνα, για λόγους αυτοπροστασίας κάτι με το οποίο ο ίδιος διαφωνούσε.

«Βρήκε κάποιον στην Ομόνοια, του έδωσε λεφτά. Πριν το προμηθευτεί δεν το ήξερα, μετά το είδα: μην κοροϊδευόμαστε. Αυτός που της πούλησε το πιστόλι ήθελε να ξεφορτωθεί και τις σφαίρες που δεν ταίριαζαν καν στο πιστόλι» είπε.

Υπενθυμίζεται ότι, σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα χωρίς αναστολή καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο το πρώην μέλος της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» αναφορικά με την υπόθεση των τεσσάρων συλλήψεων για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο μετά από ανάλογη εισαγγελική πρόταση απέρριψε αίτημα του κατηγορούμενου για αναβολή της δίκης προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν η σύζυγός του και ένας αστυνομικός.

Για την ίδια υπόθεση τα δύο μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού που είχαν επίσης συλληφθεί, αφέθηκαν ελεύθερα χωρίς περιοριστικούς όρος με απόφαση του αρμόδιου εισαγγελέα του Ναυτοδικείου. Οι δύο κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν πλημμεληματικές κατηγορίες και θα διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα.

Ο κατηγορούμενος ο οποίος φέρεται να έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις που αφορούν στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» θα εκτίσει το σύνολο της ποινής που του επιβλήθηκε για τα πλημμελήματα της παράβασης του νόμου περί όπλων και της κατοχής ναρκωτικών διά ιδίαν χρήση.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ο κατηγορούμενος αρνήθηκε και τις δύο κατηγορίες επισημαίνοντας ότι «η έρευνα που έγινε, πραγματοποιήθηκε σε χώρο που δεν είναι η οικία μου, κάτι που αποδεικνύεται από το μισθωτήριο».

Σημειώνεται ότι όσον αφορά στο τέταρτο άτομο που έχει συλληφθεί για την υπόθεση και φέρεται να εργάζεται ως ασφάλεια σε καταστήματα εστίασης, ασκήθηκε δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων.

«Άνθρακες η δικογραφία, για τους δύο ΟΥΚάδες λέει ο συνήγορός τους

Σε δήλωσή του ο συνήγορος των δυο μελών των ΟΥΚ, Βαγγέλης Καντιάνης δήλωσε: «Μια “πολυδιαφημισμένη δικογραφία” ακόμη αποδείχθηκε “άνθρακες”, καθώς αμφότεροι οι εντολείς μου μάχιμα στελέχη της πλέον επίλεκτης μονάδας του Ελληνικού Ναυτικού αφέθησαν ελεύθεροι σήμερα από την εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιώς επειδή αποδείχτηκε ότι ουδεμία σχέση είχαν με τον έτερο συλληφθέντα όπως επίσης ουδεμία επικοινωνία είχαν με αυτόν. Ως εκ τούτου όλα τα σημερινά δημοσιεύματα περί δήθεν «συνεργασίας» ποινικών – τρομοκρατών “επικείμενου μεγάλου χτυπήματος, κ.λπ.” αποτελούν φαντασιοπληξίες και κακά σενάρια αποτυχημένων σκηνοθετών. Ευτυχώς που λειτουργοί της Δικαιοσύνης δεν αφήνουν τους αποτυχημένους σκηνοθέτες να υπαγορεύουν τις αποφάσεις τους».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί