Στέφανος Κασσελάκης από τη Λάρισα: Από εδώ αρχίζει η εναλλακτική λύση για τη χώρα και την κοινωνία

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα βαθιά λαϊκό κόμμα και το μόνο ανεξάρτητο κυβερνητικό κόμμα στη χώρα. Αυτή είναι η δύναμή μας» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης

«Υπάρχει εναλλακτική λύση και για τη χώρα και για την περιφέρεια και για την κοινωνία. Αυτή αρχίζει εδώ. Περιφέρεια περιφέρεια, από την κοινωνία με ένα κόμμα που δεν λογοδοτεί σε κανέναν παρά μόνο στην κοινωνία» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο Περιφερειακό Συνέδριο Θεσσαλίας, στη Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας. Όπως είπε, «αξίζουμε μία καλύτερη χώρα και το θέμα είναι πώς τη στήνουμε, πώς σηκώνουμε ανάστημα απέναντι σε μία τεράστια προπαγάνδα, σε μία αλαζονεία».

Δείτε ζωντανά τις εργασίες πατώντας τον σύνδεσμο:

https://www.ert.gr/webtv/ert/tv/live-glm/ert-news-3.html

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ξεκίνησε την ομιλία του με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των πλημμυρών και των Τεμπών. «Είναι σημαντικό να αρχίσουμε το αναπτυξιακό συνέδριο με ενός λεπτού σιγή για τις ζωές που χάθηκαν εδώ και στις πλημμύρες και στο έγκλημα των Τεμπών. Όλες οι ζωές όλων των Ελλήνων είναι ισότιμες, έχουν την ίδια αξία, ανεξάρτητα την επωνυμία και οφείλουμε να τις σεβόμαστε ανάλογα» σημείωσε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνέχισε λέγοντας ότι χτες συνάντησε έναν πολίτη στο Κεραμίδι ηλικίας 104 ετών. «Ήταν η δεύτερη φορά. Η πρώτη τον Σεπτέμβριο όπου τον είχα συναντήσει να κοιμάται πάνω σε τσουβάλι στις πλημμύρες και να μην μπορεί να πάρει τα φάρμακά του. Αξίζουμε μία καλύτερη χώρα και το θέμα είναι πώς τη στήνουμε, πώς σηκώνουμε ανάστημα απέναντι σε μία τεράστια προπαγάνδα, σε μία αλαζονεία που όπως πρωθυπουργός μου λέει στο γραφείο του στη Βουλή κρίθηκε στο ζύγι του 41%.

Με το ζύγι μοιράζετε φαγητό στο τραπέζι; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα βαθιά λαϊκό κόμμα και το μόνο ανεξάρτητο κυβερνητικό κόμμα στη χώρα. Αυτή είναι η δύναμή μας. Θα μείνουμε έτσι γιατί το κόμμα μας ανήκει στα μέλη τους και αυτά εξέλεξαν έναν ανεξάρτητο πρόεδρο όσο και να μην το θέλει αυτό η προπαγάνδα της ΝΔ. Πέντε μήνες προσπαθούν να δολοφονήσουν τον χαρακτήρα μου και πέντε μήνες το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκθέσουν τον εαυτό τους. Είναι καιρός να σηκώσουμε όλοι μας ανάστημα».

Οι τρεις παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε ότι «υπάρχουν τρεις παρεμβάσεις που μπορούμε να κάνουμε ως μία αξιωματική αντιπολίτευση:

  • Το πρώτο είναι η νομοθετική παρέμβαση, ερωτήσεις που κάνουμε σε Βουλή και Ευρωβουλή. Το κάνουμε, πολλές φορές δεν απαντάνε στις ερωτήσεις που κάνουμε, πολλές φορές δεν μαθαίνετε ότι το κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να το αναδεικνύουμε.
  • Δεύτερο είναι η επικοινωνιακή ανάδειξη προβλημάτων, παρατυπιών, που ευτυχώς πλέον έχουμε ένα μεγάλο μεγάφωνο που μπορεί να μεταλαμπαδεύει στον κόσμο. Το κάνουμε.
  • Το τρίτο είναι να φτιάξουμε μία εναλλακτική λύση διακυβέρνησης. Δεν υπάρχουν καλές και κακές ιδέες που να έχουν γεννηθεί κομματικά. Υπάρχει φιλοσοφία, υπάρχει προτεραιοποίηση, οι καλές ιδέες βγαίνουν από την κοινωνία και πρέπει να τις αναδεικνύουμε. Μετά γίνονται κυβερνητικό πρόγραμμα, μία εναλλακτική λύση. Είμαι σίγουρος ότι αυτό το συνέδριο θα παράγει τέτοιες ιδέες. Τουλάχιστον να ξέρει ο κόσμος ότι υπάρχει μία εναλλακτική λύση».
Ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ)

Επιτέλους η κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις μας για τους αγρότες

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στις αγροτικές κινητοποιήσεις, τονίζοντας ότι αγρότες που έχει συναντήσει πολλές φορές την τελευταία εβδομάδα, βιώνουν μία τεράστια αδικία. «Πουλάνε προϊόντα κάτω από το κόστος της παραγωγής τους, δεν μπορούν καν να συναντήσουν την κυβέρνηση χωρίς εκβιαστικές προϋποθέτεις που τους θέτουν. Οι άνθρωποι αυτοί είναι η πρώτη γραμμή της οικονομίας, σε αυτούς βασιζόμαστε για τη διατροφή μας και αντί να μπορούν να σταθερότητα, βιώνουν μία τεράστια ανασφάλεια. Αυτό δεν είναι δίκαιο, δεν είναι βιώσιμο. Οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους είναι απολύτως δίκαιες και κοστολογημένες. Είναι καιρός η κυβέρνηση αντί να δίνει ψίχουλα και να κερδίζει χρόνος, επιτέλους να υιοθετήσει τα αυτονόητα».

Κοροϊδία και διαπλοκή με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Όπως είπε, «έχουμε πολλά θέματα να αναδείξουμε ενδελεχώς σήμερα, έχουμε ένα πολύ καλό πρόγραμμα. Έχουμε συζήτηση για την ανθεκτικότητα της περιφέρειας, για τη δημόσια παιδεία. Σήμερα το πρωί έκανα μία ανάρτηση για τη δημόσια παιδεία. Το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση επιτρέπει και franchise πανεπιστήμια. Το άκρον άωτον της διαπλοκής. Σας έλεγα, σας κοροϊδεύει. Δύο λέξεις όλη η κοροϊδία και η διαπλοκή του κόσμου. Αντί να αναδείξουμε τα διαμάντια, τα περιφερειακά δημόσια πανεπιστήμια που έχουμε, να κάνουμε συμπράξεις με ξένα πανεπιστήμια, να φέρουμε δωρεές στα δημόσια πανεπιστήμια, επιτέλους πού είναι η κοινή λογική; Πόση προπαγάνδα πλέον χρειάζεται κάποιος για να μπορεί να κυβερνήσει με τη δική του πελατειακή ατζέντα ενάντια στη λαϊκή βούληση, στην κοινή λογική».

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ)

Τα ίδια έκαναν και στην υγεία

Ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε παράλληλα ότι «σήμερα θα παρουσιάσουμε ένα νέο μοντέλο συνεργατισμού, ένα νέο παραγωγικό μοντέλο γεωργίας. Θα συζητήσουμε για την επιχειρηματικότητα, τη ψηφιακή νέα οικονομία, την κοινωνική οικονομία. Θα συζητήσουμε επίσης για δίκτυα και υποδομές. Το κόμμα μας όταν ήταν κυβέρνηση παρέδωσε και χάρες και πολύ υλικό που η κυβέρνηση της ΝΔ έβαλε στο συρτάρι όπως πολλά πράγματα. Και φυσικά θα συζητήσουμε για τη δημόσια υγεία. Ό,τι πάνε να κάνουν στα πανεπιστήμια το έχουν ήδη πετύχει στην υγεία. Ιδιωτικές κλινικές αλιεύουν ασθενείς και τους κάνουν πελάτες αντί να επενδύσουμε στη δημόσια υγεία και να την στελεχώσουμε.

Υπάρχει εναλλακτική λύση και για τη χώρα και για την περιφέρεια και για την κοινωνία. Αυτή αρχίζει εδώ. Περιφέρεια περιφέρεια, από την κοινωνία με ένα κόμμα που δεν λογοδοτεί σε κανέναν παρά μόνο στην κοινωνία».

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί