Κτηνωδία στην Κατερίνη: Πυροβόλησαν και σκότωσαν με πάνω από 30 σκάγια αδέσποτο σκύλο

«Όταν έφτασε το συνεργείο δεν μπορούσαν καν να ακουμπήσουν το ζώο για να το μετακινήσουν γιατί ούρλιαζε από τους πόνους»

Άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν αδέσποτο σκύλο στο χωριό Περίσταση της Κατερίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σκύλος φέρεται να πυροβολήθηκε περισσότερες από 30 φορές και πιθανότατα ο δράστης ή οι δράστες να χρησιμοποίησαν αεροβόλο όπλο. Το ζώο κατέληξε στο κτηνιατρείο όπου μεταφέρθηκε μετά τον τραυματισμό του από το συνεργείο περισυλλογής αδέσποτων του δήμου Κατερίνης.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από τα τοπικά Μέσα, η ομάδα του δήμου ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 6 Φεβρουαρίου από κάτοικο του χωριού που συνήθιζε να ταΐζει τον αδέσποτο σκύλο. Ο σκύλος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο κτηνιατρείο όπου μετά την ακτινογραφία που του έγινε διαπιστώθηκε πως υπήρχαν περισσότερα από 30 σκάγια σε όλο του το σώμα. «Όταν έφτασε το συνεργείο δεν μπορούσαν καν να ακουμπήσουν το ζώο για να το μετακινήσουν γιατί ούρλιαζε από τους πόνους», δήλωσε χαρακτηριστικά η κάτοικος.

Παράλληλα σύμφωνα με την μαρτυρία της, ίδιο περιστατικό είχε συμβεί και στο παρελθόν με σκύλο που δεν ήταν αδέσποτος. Σε εκείνη την περίπτωση ο σκύλος ήταν τυχερός, μεταφέρθηκε άμεσα σε κτηνιατρείο και σώθηκε. «Έχει σημασία να βρεθεί αυτός που το έκανε. Γιατί αύριο μπορεί να κάνει το ίδιο σε άλλο αδέσποτο. Πριν αρκετούς μήνες πάλι κάποιος είχε πυροβολήσει σκυλάκι της περιοχής, δεσποζόμενο όμως. Οι κηδεμόνες αντιλήφθηκαν αμέσως τι έγινε, μετέφεραν το ζώο στον κτηνίατρο και σώθηκε. Το συγκεκριμένο αδέσποτο ζώο όμως δεν ξέρω πώς θα μπορούσε να σωθεί. Πυροβολήθηκε πολλές φορές και σε πολλά σημεία του σώματός του», συμπλήρωσε επίσης.

«Αύριο μεθαύριο ο ίδιος άνθρωπος μπορεί να κάνει το ίδιο και σε κάποιο παιδί. Μπορεί να παίζει έξω απ’ το σπίτι του ένα παιδί, να φωνάζει κι αυτός να βγει και να το χτυπήσει. Όποιος γνωρίζει κάτι πρέπει να μιλήσει, έστω και ανώνυμα. Να ενημερώσει τις αρχές. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να σκοτώσει ζώο χωρίς λόγο», κατέληξε. Μιλώντας για το συμβάν αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Θωμάς Αναστασιάδης τόνισε πως «κάποιος άρρωστος έκανε σκοποβολή, ήθελε να κακοποιήσει το ζώο. Είναι εξαιρετικά περίεργο περιστατικό».

Ενημέρωσε δε, πως η νέα διοίκηση του δήμου Κατερίνης έχει θέσει σε εφαρμογή έναν ειδικό σχεδιασμό για τα αδέσποτα. «Ξεκινήσαμε με το καλημέρα να δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Ήμασταν βέβαια εξαρχής έτοιμοι με ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Έχει οριστεί ειδική πενταμελής επιτροπή, η οποία διαχειρίζεται το πρόγραμμα. Οι ενέργειες που έχουμε θέσει ως στόχους βρίσκονται σε εξέλιξη», επισήμανε καταλήγοντας.

Με πληροφορίες από karfitsa.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί