Στους δρόμους κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων εκπαιδευτικοί σε Ηράκλειο και Χανιά (Φωτο)

Στους δρόμους βρέθηκαν και σήμερα οι Κρητικοί κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Οι εκπαιδευτικοί στο Ηράκλειο, με αποφάσεις τόσο του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας όσο και της ΕΛΜΕ, πραγματοποίησαν στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1.30 μμ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, ενώ στα Χανιά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Αγοράς.

Δείτε φωτογραφίες του Κώστα Μεταξάκη (imageonline.gr) από τη διαμαρτυρία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, στο Ηράκλειο:

Το κάλεσμα των εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, συμμετέχουν στην Πανελλαδική Στάσης Εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ,  την Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2024 από τις ώρα 11.00 π.μ. μέχρι τις 17:30 μ.μ., προκειμένου να εκφραστεί αγωνιστικά η στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων στο Πανελλαδικό Φοιτητικό Συλλαλητήριο και όλων των φορέων της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, για να μην περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και η περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, καλούν τις/τους συναδέλφισσες/συναδέλφους σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 8 Φλεβάρη και ώρα 13:30 μμ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης. Διεκδικούμε:

  • Πραγματικές αυξήσεις 10%, επαναφορά 13ου & 14ου μισθού και ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.
  • Συνεχίζουμε μαζικά με απεργία-αποχή ενάντια στην αντιεκπαιδευτική «αξιολόγηση» των νόμων 4692/20 και 4823/21. Απαντάμε δυναμικά απέναντι στην ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ που σέρνει, για ακόμη μια φορά, τον αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας στα δικαστήρια.
  • Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και στα Χανιά

Συγκέντρωση ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια πραγματοποιήθηκε και στην πλατεία Αγοράς, στα Χανιά. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς φοιτητές που κινητοποιούνται στα Χανιά, συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της Αθήνας.

Δείτε φωτογραφίες που δημσοίευσαν τα Χανιώτικα Νέα:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί