Ούτε τους γαλάζιους αγροτοσυνδικαλιστές κατάφερε να πείσει ο Αυγενάκης

Στο πρόσωπο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, και όχι στα μέτρα κοροϊδία που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και απέρριψαν αγρότες και κτηνοτρόφοι, προσπαθεί να στρέψει και να επικεντρώσει αποκλειστικά το Μαξίμου το μέγα πρόβλημα με τις κινητοποιήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα περισσότερα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ προβάλουν διαρροές από το περιβάλλον του πρωθυπουργού όπου ο Λευτέρης Αυγενάκης παρουσιάζεται ως ο αδύναμος κρίκος στη μετωπική σύγκρουση της κυβέρνησης με τον αγροτικό κόσμο που θεωρεί ότι είναι τα τελευταία χρόνια γαλάζιοι ψηφοφόροι.

Σύμφωνα με τις διαρροές  χρεώνουν στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ότι στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν ενεργά γαλάζια στελέχη του αγροτικού κόσμου και ότι με τη συμπεριφορά του δεν κατάφερε να πείσει ούτε τους γαλάζιους αγροτοσυνδικαλιστές.

Λένε, μάλιστα, ότι οι τηλεοπτικές του εμφανίσεις – όποτε δεν κάνει παιγνίδι μόνος του στα τηλεπαράθυρα αλλά αντιπαρατίθεται με εκπροσώπους των αγροτών και των κτηνοτρόφων που έχουν καταστραφεί από την κακοκαιρία Daniel – καταλήγουν σε βαριές ήττες που τις χρεώνεται η κυβέρνηση καθώς ο Λευτέρης Αυγενάκης εμφανίζεται άκρως αυταρχικός και ειρωνικός με αποτέλεσμα αγρότες και κτηνοτρόφοι να τον βάζουν στη θέση του με το κόστος να πηγαίνει στο Μαξίμου.

Κάποιος πρέπει να πάρει τον μουτζούρη και αυτός βέβαια δεν μπορεί να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η γραμμή που αρχίζει να διατυπώνεται την ίδια ώρα που ο Λευτέρης Αυγενάκης απλώς αντιγράφει τον πρωθυπουργό στον τρόπο με τον οποίο συνδιαλέγεται με τους αγρότες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στη Βουλή για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας εμφανίστηκε εξαιρετικά εριστικός υποστηρίζοντας ότι οι καταγγελίες τους περί καθυστέρησης στις αποζημιώσεις είναι fake news που διαδίδονται από καφενείο σε καφενείο και αγροτοπατέρες, ότι όσοι δεν πήραν προκαταβολή αποζημίωσης δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις και ότι «τζάμπα χρήμα δεν πρόκειται να μοιράσω».
 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί