Στ. Κασσελάκης σε αγρότες: Είστε αδικημένοι, έχετε κάθε δίκιο, να είστε στα μπλόκα – Η κυβέρνηση θέλει να αγοράσει χρόνο, όχι να λύσει προβλήματα

“Είστε αδικημένοι, έχετε κάθε δίκιο να είστε εξοργισμένοι, να είστε στα μπλόκα» ήταν τα λόγια του Στέφανου Κασσελάκη προς τους αγρότες, οι οποίοι νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο πλαίσιο της 30ης Agrotica στη ΔΕΘ. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είπε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη θέλει να αγοράσει λίγο χρόνο από τους αγρότες και όχι να λύσει το πρόβλημά τους». 

Ο ίδιος συνομίλησε με τους αγρότες από τα μπλόκα και δεσμεύτηκε ενώπιον τους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα στηρίξει τον αγώνα τους με κάθε τρόπο. 

Κασσελάκης Αγρότες
EUROKINISSI

«Υπάρχει αισχροκέρδεια, να σταματήσει αυτή η κοροϊδία», είπε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «παίρνει χρήματα από τους αγρότες και δίνει τζάμπα χρήμα στα συμφέροντα». «Προεκλογικά ο πρωθυπουργός μιλούσε για εισαγόμενη ακρίβεια, ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει η Ελλάδα-μπανανία. Την αποκαλεί μπανανία τη χώρα. Προεκλογικά έλεγε για μειώσεις φόρων, τώρα βάζει τεκμαρτό» παρατήρησε ο κ. Κασσελάκης και συνέχισε: «Εάν ήθελε η κυβέρνηση να καταργήσει τον ειδικό φόρο στο αγροτικό πετρέλαιο, θα το έκανε. Εάν ήθελε να βάλει πλαφόν στην τιμή του ρεύματος, θα το έκανε».


Τόνισε, παράλληλα, την ανάγκη να «σπάσουν» τα ολιγοπώλια και να μπει πλαφόν στην κερδοφορία, καταγγέλλοντας ότι υπάρχουν καρτέλ στο βαμβάκι, στο γάλα και σε άλλα προιόντα. 

Την ίδια στιγμή, έκανε λόγο για εξαθλίωση των αγροτών. «Δεν μπορουμε να επιτρέψουμε στις Ελληνίδες και τους Έλληνες να είναι σε παραίτηση. Όλη η κοινωνία πρέπει να σηκώσει ανάστημα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.


«Είμαστε στα μπλόκα, όχι γιατί είμαστε κομματικά υποκινούμενοι, αλλά επειδή έχουμε πολλά προβλήματα και δεν αντέχουμε ούτε ένα χρόνο ακόμα χωρίς την ικανοποίησή τους», είπαν από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των αγροτών.

Ταυτόχρονα, επισήμαναν ότι «το κόστος παραγωγής αυξάνεται συνεχώς. Οι διαφορές στις τιμές των προιόντων από το χωράφι στο ράφι ειναι τόσο μεγάλες, ώστε εμείς πουλάμε φτηνά και ως καταναλωτές δεν μπορούμε να αγοράσουμε τα προϊόντα που παράγουμε».

Κασσελάκης Αγρότες
EUROKINISSI


Όσον αφορά στη νέα Αγροτική Πολιτική, είπαν ότι δεν έχουν καταλάβει ακριβώς τι περιλαμβάνει, όμως θεωρούν σίγουρο ότι θα έχουν απώλεια εισοδήματος, χωρίς να φαίνεται προοπτική αναπλήρωσής του.

Κασσελάκης Αγρότες
EUROKINISSI


Εξέφρασαν επίσης διαμαρτυρίες για τη λειτουργία του ΕΛΓΑ και τόνισαν πως μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, ζητούσαν από τους αγρότες να εξοφλήσουν πρώτα τον ΕΛΓΑ για να μπορέσουν μετά να εισπράξουν τις αποζημιώσεις. Κατήγγειλαν ότι έχουν απέναντι τους μια γιγαντιαία προπαγάνδα και ταυτόχρονα άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στον αγροτικό τομέα.

Κασσελάκης Αγρότες
EUROKINISSI


Ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε αρκετά περίπτερα της AGROTICA. Ανάμεσά τους τα σταντ της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας, των κατασκευαστών γεωργικών μηχανημάτων Ελλάδας, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, των παραγωγών λαϊκών αγορών, πρότυπων εταιριών του αγροτικού τομέα, εταιριών με βιολογικά προιόντα κ.ά..

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί