Το ΚΚΕ για το κλείσιμο των εγκαταστάσεων του Παγκρητίου Σταδίου

Το ΚΚΕ για το κλείσιμο των εγκαταστάσεων του Παγκρητίου Σταδίου:

Το επ’ αόριστόν κλείσιμο του Παγκρητίου Σταδίου μετά την αποκόλληση μέρους του στεγάστρου, είναι η απόδειξη των τραγικών συνεπειών της πολιτικής της ανταποδοτικότητας και της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού, που βιώνει ο Ηρακλειώτικος λαός και μάλιστα με κίνδυνο ακόμη και της σωματικής του ακεραιότητας. Είναι το αποτέλεσμα της εγκατάλειψής των «χρυσοπληρωμένων» απ’ τον ελληνικό λαό ολυμπιακών υποδομών, που αντί να δοθούν στον λαό και στη νεολαία αφέθηκαν στη μοίρα τους.

Η κακή κατάσταση που βρίσκεται το Παγκρήτιο Στάδιο φέρει τη σφραγίδα διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων, των δημοτικών και περιφερειακών αρχών αλλά και των διορισμένων από το δήμο διοικήσεων. Ενώ όλοι γνώριζαν τα προβλήματα που υπάρχουν και τις αιτίες που τα δημιουργούν, δηλαδή τη χρόνια υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση, δεν πήραν τα απαραίτητα μέτρα, οδηγώντας το ουσιαστικά στην απαξίωση των κτηριακών υποδομών του. 

Μέχρι και σήμερα γίνονται μόνο υποτυπώδεις συντηρήσεις του για επείγοντα προβλήματα που προκύπτουν, που όμως δεν καταφέρνουν να αλλάξουν την εικόνα της εγκατάλειψης. Είναι ελάχιστο το τεχνικό προσωπικό, οπότε οι όποιες συντηρήσεις γίνονται από εξωτερικά συνεργεία.

Επιπλέον, χτες την ίδια στιγμή που το Παγκρήτιο έκλεινε, στο δημοτικό συμβούλιο οι εκλεγμένοι του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται τόσο στα έδρανα της συμπολίτευσης όσο και σε αυτά της αντιπολίτευσης, επιβάρυναν τον λαό του Ηρακλείου αυξάνοντας τα δημοτικά τέλη στο όνομα της «ανταποδοτικότητας». Δηλαδή στο όνομα της πολιτικής που έκλεισε το Παγκρήτιο Στάδιο, καθώς εδώ και χρόνια, λειτουργεί ανταποδοτικά με τη διαχείριση του να έχει παραδοθεί στην δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία «Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου» και η κρατική χρηματοδότηση είναι μηδενική.

Με ευθύνη της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής Ηρακλείου:

  • Να γίνει άμεσος πλήρης έλεγχος για την ασφάλεια των αθλούμενων και συνολικά των χρηστών του σταδίου. Να αποκατασταθεί το στέγαστρο.
  • Να χορηγηθούν άμεσα κρατικοί πόροι για τη συντήρηση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του
  • Να στελεχωθεί από το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό που θα καλύπτει τις πάγιες ανάγκες λειτουργίας του Σταδίου. 
  • Να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για δωρεάν χρήση από τη νεολαία του Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί