Φρίκη στα Μέγαρα: Βασάνισαν σκύλο μέχρι θανάτου και τον πυροβόλησαν με αεροβόλο – Εισαγγελική παρέμβαση

Nέα υπόθεση κακοποίησης και θανάτωσης σκύλου στα Μέγαρα, τον οποίο εντόπισε μια 50χρονη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο σκύλος έφερε τραύμα στο μηρό του πίσω δεξιού ποδιού και δίπλα του εντοπίστηκε μία μεταλλική ράβδος, η οποία παρελήφθη από όχημα της Άμεσης Δράσης και παραδόθηκε στο Α.Τ. Μεγαρέων.

Κατά τη νεκροψία διαπιστώθηκε ότι το σκυλί έφερε μία οπή δεξιά περινεϊκή χώρα, η οποία ήταν και αιμάτωμα του δεξιού επιπεφυκότα. Εσωτερικά, από την ακτινογραφία προέκυψε κάταγμα πυέλου και διαπιστώθηκε ένα βλήμα από αεροβόλο όπλο.

Η μεταλλική ράβδος έχει μεταφερθεί για εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ενώ οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη.

Εισαγγελική παρέμβαση

Η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστασία Μασούρα απέστειλε σήμερα στον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παραγγελία σχετική με την θανάτωση στις 24-1-2024 σκύλου στα Μέγαρα, η οποία συνοδεύτηκε με φρικτή κακοποίηση του ζώου.

Το ειδεχθές έγκλημα έγινε γνωστό μέσω σχετικής ανάρτησης και καταγγελίας κατοίκου της περιοχής.

Το αδέσποτο τσοπανόσκυλο, γένους θηλυκού βρέθηκε κακοποιημένο και δολοφονημένο «με τρύπα σε μεγέθους 2εύρου δίπλα ακριβώς από τα γεννητικά της όργανα». Η κάτοικος σημειώνει πως δίπλα στη σορό του ζώου βρέθηκε και το σίδερο με το οποίο την τρύπησαν.

«…έχω υποψίες για συγκεκριμένο άτομο για το οποίο έχουν ενημερωθεί οι Αρχές»

Η ίδια μάλιστα ζητά από οποιονδήποτε που έτυχε να δει κάτι, να της δώσει πληροφορίες, για τις οποίες θα δώσει και αμοιβή. Μάλιστα όπως σημειώνει «έχω υποψίες για συγκεκριμένο άτομο, για το οποίο έχουν ενημερωθεί οι Αρχές».

Ολόκληρη η ανάρτηση της κατοίκου:

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΛ.ΑΣ. για το φρικτό περιστατικό, στο οποίο σημειώνονται τα ευρήματα από την εξέταση του ζώου από κτηνίατρο.

«Στις 24/01/2024 και περί ώρα 12:30, η Χριστίνα Σχισμένου, ανηύρε θανατωμένο αδέσποτο τετράποδο (σκύλο), ράτσας ποιμενικός, το οποίο δεν έφερε ηλεκτρονική σήμανση και έφερε τραύμα στο μηρό του πίσω δεξιού ποδιού του και πλησίον αυτού μία μεταλλική βέργα, η οποία παρελήφθη από όχημα της Άμεσης Δράσης (Β9-1) και παραδόθηκε στο Α.Τ. Μεγαρέων.

»Ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Μεγάρων, η οποία μετέφερε το τετράποδο απογευματινές ώρες της 24/01/2024 στον κτηνίατρο, όπου κατά την νεκροψία διαπίστωσε ότι, το τετράποδο έφερε μία οπή διαμέτρου δύο (2) εκατοστών περίπου στην δεξιά περινεϊκή χώρα, η οποία ήταν αβαθής με μέγιστο βάθος τα τρία (3) εκατοστά περίπου και αιμάτωμα του δεξιού επιπεφυκότα. Εσωτερικά από την ακτινογραφία προέκυψε κάταγμα πυέλου και διαπιστώνετε ένα βλήμα από αεροβόλο όπλο χωρίς όμως να υπάρχει τραύμα εισόδου.

Εν συνεχεία το τετράποδο μεταφέρθηκε στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) προκειμένου να πραγματοποιηθεί αποτέφρωσή του».

Ζητείται νέα νεκροψία-νεκροτομή

Μετά την μήνυση Φιλοζωικής εταιρείας, στις 17:20 της 27ης Ιανουαρίου στο Α.Τ. Μεγαρέων, όπου η Πρόεδρος της Φιλοζωικής Οργάνωσης «ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΠΑΛΜΟΣ Α.Μ.Κ.Ε» κατέθεσε σχετικώς για το συμβάν επιθυμώντας να σταματήσει η διαδικασία αποτέφρωσης του και να γίνει εκ νέου νεκροψία – νεκροτομή από τους αρμόδιους κτηνιάτρους του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ, όπως αναφέρεται: «Ενημερώθηκε τηλεφωνικά ο Εισαγγελέας Προστασίας Ζώων, ο οποίος παρήγγειλε να σταματήσει η διαδικασία αποτέφρωσης και να γίνει η διαδικασία νεκροψίας – νεκροτομής από τους αρμόδιους κτηνιάτρους του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. και ως εκ τούτου εστάλη σχετικό έγγραφο από το Α.Τ. Μεγαρέων για παύση της αποτέφρωσης και διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής ενώ η μεταλλική ράβδος κατασχέθηκε και απεστάλη στην Δ.Ε.Ε./Τμήμα Εξερευνήσεων και στο Υ.Β.Β.Ε.Α/ Τ.Α.Β.Υ προς εξερεύνηση – εξέταση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί