Συλλυπητήριο μήνυμα της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ για τον θάνατο του Γιώργου Γαρεφαλάκη

Συλλυπητήριο μήνυμα της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ για τον θάνατο του Γιώργου Γαρεφαλάκη:

Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ θρηνεί την απώλεια του συντρόφου Γιώργου Γαρεφαλάκη, ο οποίος έφυγε χθες πλήρης ημερών.

Ο σύντροφος Γιώργος γεννήθηκε το 1927 στο Αβδού Πεδιάδας, όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στο Ηράκλειο με τους γονείς του. 

Το 1940, λόγω της κήρυξης του πολέμου επανήλθε στο Αβδού. Το 1942 εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ του Αβδού, όπου εκλέχτηκε στο 5μελες γραφείο και στον ΕΑΜ.

Με τη λήξη του πολέμου πήγε στο Ηράκλειο όπου μαθήτευσε σαν ηλεκτρολόγος. Το 1952 προσελήφθη στην υπηρεσία μηχανικής καλλιέργειας του υπουργείου Γεωργίας όπου πρωτοστάτησε στην συνδικαλιστική της οργάνωση, της οποίας υπήρξε πρόεδρος.

Το 1960 ιδιώτευσε. Κατά της επαγγελματική του πορεία αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των μικρομεσαίων επαγγελματιών. Διατέλεσε για χρόνια πρόεδρος του συνδέσμου ηλεκτρολόγων εργολάβων, μέλος του ΔΣ της ΟΕΒΕΝΗ, καθώς και γενικός γραμματέας του εμπορικού επιμελητηρίου για δύο θητείες. 

Επίσης ήταν πρόεδρος της επιτροπής αγώνα κατά της αποστολής αρχαιοτήτων του μουσείου Ηρακλείου όπου μετά από τον τετραήμερο μεγαλειώδη αγώνα χιλιάδων Ηρακλειωτών αποτράπηκε η αποστολή αρχαιοτήτων στις ΗΠΑ.

Διατέλεσε πρόεδρος της παγκρήτιας επιτροπής αγωνιστών εθνικής αντίστασης και πρόεδρος του παραρτήματος Ηρακλείου της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ.

Ο σύντροφός Γιώργος είχε εκλεγεί μέλος της νομαρχιακής επιτροπής της ΕΔΑ και αργότερα της νομαρχιακής επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ. Κατά την περίοδο της Χούντας υπήρξε μέλος της τριμερούς επιτροπής ν. Ηρακλείου και Ρεθύμνου. Σε όλη τη διάρκεια της ζωής του πάλεψε για τα ιδανικά του Κόμματος του οποίου υπήρξε μέλος μέχρι το τέλος της ζωής του.

Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, στον γιο του σύντροφο Νίκο, στα εγγόνια του σύντροφο Γιώργο και συντρόφισσα Μυρτώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί