Κρήτη: Χειροπέδες σε δύο άνδρες για την έκρηξη σε αυτοκίνητο αστυνομικού

Δύο άνδρες συνέλαβε η αστυνομία για τον εμπρησμό σε όχημα αστυνομικού στα Χανιά.

Δείτε: Kρήτη: Αναστάτωση από δυνατή έκρηξη – Ανατίναξαν αυτοκίνητο αστυνομικού με δυναμίτη

Πρόκειται για έναν 55χρονο και έναν 57χρονο, με τον πρώτο να φέρεται να είναι εκείνος που τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο όχημα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες επικεντρώνονται σε υπόθεση ναρκωτικών, για την εξιχνίαση της οποίας είχε εργαστεί ο αστυνομικός.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει ότι σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των δυο ανδρών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών, 2 κινητά τηλέφωνα, μαχαίρι και βολίδα πυροβόλου όπλου.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν το αυτοκίνητο του αστυνομικού στην οδό Στεφάνου Λεκανίδηεξερράγη προκαλώντας πανικό στη γειτονιά.

Στο όχημα μέσα βρέθηκε δυναμίτιδα με βραδύκαυστο φυτίλι ενάμιση μέτρου, η οποία ήταν εκείνη που προκάλεσε την ισχυρή έκρηξη.

Από την έκρηξη, δεν προκλήθηκε τραυματισμός παρά μόνο ζημιές στις δύο μοτοσικλέτες που χρησιμοποιούσε ο αστυνομικός.

H ανακοίνωση της αστυνομίας

Εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση έκρηξης στα Χανιά

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για έκρηξη , φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για κατά περίπτωση αδικήματα της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων 

Η μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων από  αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων είχε σαν αποτέλεσμα της άμεσης εξιχνίασης υπόθεσης έκρηξης και τη σύλληψη δυο ημεδαπών κατηγορουμένων για έκρηξη από την οποία προέκυψε κοινός κίνδυνος  σε ξένα πράγματα και ανθρώπους ,φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και  για κατά περίπτωση αδικήματα της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων.

Ειδικότερα μεταμεσονύχτιες ώρες χθες (24.01.2024) πραγματοποιήθηκε έκρηξη σε πυλωτή διώροφης κατοικίας σε περιοχή του Δήμου Χανίων κατά την οποία προκλήθηκαν εκτενείς υλικές ζημίες σε ένα ΙΧΕ αυτ/το και δυο δίκυκλες μοτοσυκλέτες ιδιοκτησίας τριών ημεδαπών. 

Από την προανάκριση της ανωτέρω υπηρεσίας προέκυψε η χρήση Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου από τους δράστες.   

Το όχημα το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή, εντοπίσθηκε  από αστυνομικούς του Τμήματος  Τροχαίας Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης χθες το απόγευμα, οδηγούμενο από ημεδαπό και ακινητοποιήθηκε.  

Εν συνεχεία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων εντοπίσθηκε έτερος ημεδαπός σχετιζόμενος με την υπόθεση.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες των δυο ημεδαπών κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών,2 κινητά τηλέφωνα ,μαχαίρι και βολίδα πυροβόλου όπλου.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων .

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί