Διοργάνωση 10ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti» 

Ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Τυποποιημένου Ελαιολάδου ανακοινώθηκε σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης και εκπρόσωποι των φορέων ελαιολάδου του νησιού. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ και Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης, ο Πρόεδρος του Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου Μανώλης Φραγκάκης, ο Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης Μανόλης Καρπαδάκης, ο ερευνητής – υπεύθυνος του Εργαστηρίου Ποιότητας Ελαιόλαδου Χανίων του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου του «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ» Δρ. Γιώργος Καλαντζάκης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του  Συνδέσμου Τυποποιητών Ελαιόλαδου Κρήτης Γιώργος Ανδρεαδάκης. 

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκε η πρώην Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή τομέα Ειρήνη Χουδετσανάκη και ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου Δημήτρης Λελεδάκης. 

Στόχος του διαγωνισμού που αποτελεί πλέον θεσμό για την Περιφέρεια Κρήτης είναι η ανάδειξη , η προβολή και η προώθηση για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti», της ποιότητας του και των πλούσιων οργανοληπτικών του χαρακτηριστικών. Αποτελεί στόχο η τυποποίηση του για να μπορέσει, το προϊόν να αποκτήσει ταυτότητα και μια διαχρονική υπεραξία προς όφελος των παραγωγών και των μεταποιητών.

Ο Σταύρος Τζεδάκης Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας ανέφερε σχετικά: «Η Περιφέρεια Κρήτης με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, σε συνεργασία με τους φορείς του ελαιολάδου του νησιού μας και με το οργανοληπτικό εργαστήριο του ΑΣ Ρεθύμνης, διοργανώνουμε τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti». Δέκα χρόνια τώρα κάνουμε αυτή την προσπάθεια με γνώμονα την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιολάδου «Κρήτη/Kriti», των πλούσιων οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του, την μοναδική γεύση και διατροφική του αξία. Καλούμε τους παραγωγούς-επιχειρήσεις με τυποποιημένα ελαιόλαδα να συμμετέχουν στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό, ώστε όλοι μαζί να συμβάλουμε σε αυτή την προσπάθεια.»

Ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης Μανώλης Καρπαθάκης, επισήμανε ότι όσο το brand name προβάλει τις διακρίσεις του Κρητικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου, τόσο το καλύτερο για την πώληση του ίδιου του προϊόντος. 

Ο ερευνητής του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών κι Αμπέλου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ που εδρεύει στα Χανιά Γιώργος Καλατζάκης επεσήμανε ότι «Στηρίζουμε τον διαγωνισμό γιατί βραβεύει εκείνους που κοπιάζουν για να παραχθεί ένα εξαιρετικό προϊόν ιδιαίτερα στις μέρες μας που οργιάζει η νοθεία».

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 29-31 Μαρτίου 2024

Οι αιτήσεις για την συμμετοχή έχουν ανοίξει στο https://www.cretanooc.org/registration/

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης στα τηλ 2813 410234, ή στο e-mail iro@agrocrete.com – Ηρώ Σταυρακάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί