ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Το τελικό σχέδιο προγραμματικών θέσεων

Στην τελική ευθεία για το συνέδριο βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καθώς οι «μηχανές» δουλεύουν στο φουλ ώστε να είναι όλα έτοιμα στις 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου. Η αξιωματική αντιπολίτευση έδωσε στη δημοσιότητα το τελικό σχέδιο προγραμματικών θέσεων το οποίο απαριθμεί συνολικά 41 σελίδες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που αποφασίστηκε στην σύνοδο της Κ.Ε. του προηγούμενου Νοεμβρίου, ο προσυνεδριακός διάλογος θα διεξαχθεί από τις 15 Ιανουαρίου ως τις 16 Φεβρουαρίου.

Η εκλογή συνέδρων, νέων Συντονιστικών ΟΜ και νέων Νομαρχιακών Επιτροπών θα διεξαχθεί στις 17-18 Φεβρουαρίου.

Το Έκτακτο Συνέδριο θα διεξαχθεί την 23η, 24η και 25η Φεβρουαρίου 2024.

Όπως έλεγαν πρόσφατα από την αξιωματική αντιπολίτευση, «η προετοιμασία και υποβολή στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ του Σχεδίου Προγραμματικών Θέσεων, παρά τα στενά χρονικά περιθώρια, υποδηλώνει τη δέσμευση για την τήρηση του συμφωνημένου οδικού χάρτη για έναν ουσιαστικό προσυνεδριακό διάλογο και την διεξαγωγή του έκτακτου Συνεδρίου στις 23-25 Φεβρουαρίου».

Επίσης αποδεικνύει ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε αυτήν την νέα φάση επανεκκίνησης της πορείας του με συσπείρωση, ανανέωση και ανασυγκρότηση επιβεβαιώνει τις αρχές και τις αξίες του, τις πολιτικές και κοινωνικές αναφορές του. Αναδεικνύει τις σημαντικές παρακαταθήκες του και ταυτόχρονα κάνει με τόλμη αυτοκριτική στην πορεία του».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνιζαν ότι «έχουμε πλήρη συνείδηση ότι η απάντηση στις σύγχρονες προκλήσεις απαιτεί έναν προγραμματικό ορίζοντα που εκτείνεται πολύ πέρα από όσα μπορέσαμε να εφαρμόσουμε 2015-2019 σε συνθήκες εξωτερικού καταναγκασμου και δημοσιονομικων περιορισμών.

Επικαιροποιεί τις προγραμματικές του  κατευθύνσεις και δίνει απαντήσεις στα κρίσιμα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι γεωπολιτικές και ευρωπαϊκές εξελίξεις και οι μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας.

Δηλώνει τον στόχο του ισχυρού ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τη δέσμευση του μετασχηματισμού του σε ένα πραγματικά ανοικτό, μαζικό, ευρωπαϊκό, δημοκρατικό, οικολογικό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς που εκφράζει την προοδευτική παράταξη και δίνει την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που αποτελεί μία από τις ισχυρότερες δυνάμεις της ευρωπαϊκής Αριστεράς, ηγείται της προσπάθειας προοδευτικής συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο  και αγωνίζεται για τη νικηφόρα πορεία στις ευρωεκλογές, για την αλλαγή των ευρωπαϊκών συσχετισμών και μία Δημοκρατική, Κοινωνική και Πράσινη Ευρώπη!».

Ακολουθεί αναλυτικά το τελικό σχέδιο προγραμματικών θέσεων:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί