4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας των Αρχαιοφυλάκων την Τρίτη

Τετράωρη στάση εργασίας ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων για τις 16 Ιανουαρίου, από την έναρξη της βάρδιας στις 08.00πμ έως τις 12.00μ.

Η ΠΕΥΦΑ αντιτίθεται στο διαγωνισμό ανάθεσης σε ιδιώτες της, για την έκδοση και τον έλεγχο των εισιτηρίων στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Το σωματείο των αρχαιοφυλάκων συνεχίζει τις κινητοποιήσεις αντιδρώντας στην απόφαση της πολιτικής ηγεσίας και του Οργανισμού Διαχείρισης Πολιτιστικών Πόρων, να εκχωρήσει σε ιδιώτες μέσω ανοιχτού διαγωνισμού την έκδοση των εισιτηρίων του αρχαιολογικού χώρου Ακροπόλεως, καθώς και τον έλεγχο εισόδου και ακύρωσης εισιτηρίων για την είσοδο στο μνημείο.

Υπηρεσίες όπως η έκδοση, η ακύρωση εισιτηρίων και η υποδοχή των επισκεπτών, έως σήμερα παρέχονται από το φυλακτικό προσωπικό μόνιμο και ΙΔΟΧ, χωρίς καμία περαιτέρω επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και η ηγεσία του ΟΔΑΠ δεν προβάλουν κανένα επιχείρημα γιατί θέλουν ιδιώτες – που μόνο σκοπό έχουν το κέρδος-, αντί πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ υπαλλήλων μονίμων ή ΙΔΟΧ, οι οποίοι υπό τον έλεγχο του Δημοσίου θα παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες.

«Η ΠΕΥΦΑ έχοντας στο πλευρό της όλο το φυλακτικό προσωπικό, μόνιμο και ΙΔΟΧ, θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης στη λειτουργίας των μουσείων και μνημείων της χώρας» τονίζεται σε ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί