Κυνικός Γεωργιάδης: Πανηγυρίζει γιατί έκλεισε 7 δημόσια νοσοκομεία στα μνημόνια! -ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: “Κατήφορος χωρίς τέλος”

Αμετανόητος και καμαρωτός για το γεγονός ότι στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων έκλεισε 7 δημόσια νοσοκομεία εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Άρης Πορτοσάλτε κάλεσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ τον νεοδιορσθέντα υπουργό Υγείας να μην διστάσει και να κλείσει νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα ανέφερε «το πελατειακό πολιτικό σύστημα το οποίο υπηρετείται κύριε υπουργέ φοβάται να πει στο νομό, ότι από τα τρία νοσοκομεία που έχουμε» και πριν προλάβει να ολοκληρώσει ο δημοσιογράφος, ο Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους υπενθυμίζοντας πως «μιλάτε με έναν υπουργό που στο παρελθόν έχω κλείσει 7 νοσοκομεία».

Ο υπουργός Υγείας ουσιαστικά αποκάλυψε γιατί επέστρεψε στο συγκεκριμένο υπουργείο και για «ποια δουλειά» τον διόρισε ξανά στο Υγείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτή της περαιτέρω  διάλυσης του ΕΣΥ.

Την ανάλγητη στάση του Άδωνι Γεωργιάδη σχολίασε καυστικά ο τομεάρχης Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος χαρακτηρίζοντας τη στάση του υπουργού «κατήφορο χωρίς τέλος».

Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος σε δήλωσή του ανέφερε πως «ξεπέρασε ακόμη και τα απώτατα όρια κοινωνικής αναλγησίας ο νέος και παλιός υπουργός Υγείας κ. Άδωνης Γεωργιάδης με το να επαίρεται ότι έκλεισε επτά (7) νοσοκομεία ως υπουργός Υγείας το 2013. Παίρνοντας ραδιοφωνική «πάσα» από τον ομοϊδεάτη του Άρη Πορτοσάλτε, αποκάλυψε ουσιαστικά τον ρόλο που του ανέθεσε ο κ. Μητσοτάκης, δηλαδή την εκθεμελίωση και διάλυση του Ε.Σ.Υ. υπέρ του ιδιωτικού τομέα, συνεχίζοντας πιο «αποτελεσματικά» το έργο του έτερου ομοϊδεάτη του Θάνου Πλεύρη».

Και πρόσθεσε πως «όσον αφορά δε τις χωρίς αιδώ συγκρίσεις του, να υπενθυμίσουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που κατάργησε το πεντάευρο στα νοσοκομεία, κάτι για το οποίο επίσης επαιρόταν ο κ. Γεωργιάδης, καθώς και ότι σε πλαίσιο δημοσιονομικής πειθαρχίας ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις προσπάθησε για την ανάταξη του Ε.Σ.Υ».

Ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε πως «τη στιγμή, λοιπόν, που τα νοικοκυριά και οι πολίτες επιβιώνουν, λόγω της ακρίβειας στα όρια της φτώχειας, τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα σε επικίνδυνο για τους ασθενείς και το ιατρικό προσωπικό βαθμό και παιδιά αναγκάζονται να διακομισθούν σε τέσσερα (4) νοσοκομεία για να βρουν ΜΕΘ, ο κ. Γεωργιάδης, ως ο πλέον «ειδικός», έρχεται να διαλύσει ότι απέμεινε.

Δεν θα το επιτρέψουμε».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί