Γαλλία: Νεκρός 30χρονος που είχε δεχτεί 10 πλήγματα από αστυνομικό όπλο τέιζερ

Σοκ έχει προκαλέσει στο Παρίσι ο θάνατος ενός 30χρόνου άνδρα, που κατέληξε το πρωί της Παρασκευής 5 Ιανουαρίου στο νοσοκομείο του Παρισιού όπου είχε εισαχθεί την Πέμπτη, αφού δέχθηκε περίπου δέκα ηλεκτροσόκ από τέιζερ όταν τον σταμάτησε η αστυνομία στο Μονφερμίλ , όπως μετέδωσε το AFP από την εισαγγελία του Μπομπινί.

Σύμφωνα με την γαλλική «Figaro», έξι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν το taser κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς Πέμπτη, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της έρευνας.

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν ένας παντοπώλης στο Μονφερμίλ, τηλεφώνησε στην αστυνομία καταγγέλλοντας ένα «παθολογικό, επιθετικό και απειλητικό άτομο», το οποίο δεν φαινόταν να βρίσκεται σε φυσιολογική ψυχολογική κατάσταση.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και ισχυρίζονται ότι δέχτηκαν επίθεση από τον άνδρα .Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο δάχτυλο και στο πρόσωπο, αναφέρει πηγή. Στη συνέχεια, ήρθαν ενισχύσεις οι οποίες χρησιμοποίησαν επανειλημμένα πιστόλι taser, για να ακινητοποιήσουν τον άνδρα με ηλεκτροσόκ.

6 αστυνομικοί προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τον άνδρα

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της έρευνας που επικαλείται η εισαγγελία, έξι αστυνομικοί έκαναν χρήση του taser. Ήταν 6 από ένα σύνολο 18 αστυνομικών που επενέβησαν σε ένα παντοπωλείο στο Μονφερμίλ λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης για να συλλάβουν τον άνδρα, ο οποίος ήταν «υπερενθουσιώδης» και «επιθετικός», αναφέρει η πηγή.

Ο άνδρας βρισκόταν σε κώμα από τότε που εισήχθη στο νοσοκομείο, όπως πληροφορήθηκε το AFP από πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα και της εφημερίδας Le Parisien.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί