Ευθύμης Λέκκας: Περιμένουμε σεισμό πάνω από 7 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη

Βέβαιος ότι η Κωνσταντινούπολη θα δοκιμαστεί σκληρά από ένα πολύ μεγάλο σεισμό εμφανίστηκε ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμης Λέκκας.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, μιλώντας στην ΕΡΑ, υποστήριξε ότι: «Για την Κωνσταντινούπολη ναι περιμένουμε κάποιο μεγάλο γεγονός. Είναι συγκλίνουσες απόψεις όλων των επιστημόνων της χώρας. Είναι λοιπόν, θέμα χρόνου».

Παράλληλα επεσήμανε ότι όσο καθυστερεί η εκδήλωση του φαινομένου τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο σεισμός γιατί συγκεντρώνεται μεγαλύτερη ενέργεια που θα πρέπει να εκτονωθεί.

Ο Ευθύμης Λέκκας, ανέφερε ακόμα ότι σε περίπτωση που σπάσει το ρήγμα ο σεισμός μπορεί να φτάσει τους 7,7 ή 7,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ επεσήμανε ότι η Κωνσταντινούπολη έχει 20 εκατομμύρια πληθυσμό και το ένα τρίτο των κτιρίων είναι πολύ παλιά.

«Όταν είναι 20 εκατομμύρια συσσωρευμένα σε ένα στενό σχετικά χώρο, οπωσδήποτε θα υπάρξουν και θύματα. Βέβαια εξαρτάται και το σενάριο του σεισμού. Δηλαδή, αν και τι ώρα θα γίνει και το πώς θα γίνει. Ας ελπίσουμε ότι θα σπάσει κατά διαστήματα το ρήγμα με μικρότερους σεισμούς και δεν θα έχουμε εν πάση περιπτώσει τεράστιες επιπτώσεις, όπως είχαμε για παράδειγμα στην Αντιόχεια», κατέληξε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί