ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Φτάνει πια στον εμπαιγμό της Πολιτείας για τα ζητήματα παιδείας στα Χανιά

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σχετικά με τα προβλήματα Σχολικής Στέγης στην περιοχή.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Επι τέλους!!! Φτάνει πια στον εμπαιγμό της Πολιτείας
για τα Ζητήματα Παιδείας στα Χανιά

Το τελευταίο διάστημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις το κτηριακό ζήτημα που έχει προκύψει με το  στεγαστικό ζήτημα του Πειραματικού Λυκείου στα Χανιά/ 

Αν δούμε όμως την διαχρονική εξέλιξη της ανύπαρκτης ανέγερσης σχολικής στέγης τα τελευταία χρόνια θα διαπιστώσουμε ότι και στα ζητήματα της παιδείας η Κυβέρνηση χωρίς σχέδιο, αλλά με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα επιχειρεί να καλύψει την ανικανότητα της να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα σοβαρό σχέδιο αντιμετώπισης των πολλών και συσσωρευμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Νομού.

Το έτη 2021 και 2022 μέσα στην πανδημία, η Κυβέρνηση «ξεκίνησε την αναβάθμιση» της εκπαίδευσης στα Χανιά. Γνωστό σε όλους ήταν και είναι η ελλιπέστατη κτηριακή υποδομή των σχολείων (αίθουσες προκάτ, αίθουσες χωρισμένες στα δύο…). Αποφασίζεται λοιπόν :

1. Το κλείσιμο της «Εκκλησιαστικής σχολής Κρήτης» (2022)

2. Η κατάργηση του «Πρώτου Γυμνασίου Χανίων» παρά τις μεγάλες ελλείψεις σε σχολικά κτήρια (2021)

3. Ιδρύεται Πειραματικό Γυμνάσιο, όχι σε νέο κτήριο, αλλά εκεί όπου στεγαζόταν το Πρώτο Γυμνάσιο Χανίων (με τυμπανοκρουσίες από κυβερνητικής πλευράς και με ατάκες, όπως «ο κύβος ερρίφθη»).

 Από τότε ήταν γνωστό και παραδεκτό από όλους ότι είναι αδύνατο να καταργηθεί ένα Λύκειο, προκειμένου να στεγαστεί το «Πειραματικό Λύκειο» μετά από τρία χρόνια.

Η κυβέρνηση από τότε δεν βρήκε λύση (δεν ήθελε να διαθέσει χρήματα για σχολικά κτήρια), δεν βρήκαν λύση ούτε οι τοπικοί παράγοντες, που θριαμβολογούσαν πριν από τρία χρόνια.

Σήμερα, δεν υπάρχει απόφαση για (μετατροπή – κλείσιμο Λυκείου). Ξαφνικά, όμως, εγείρεται θέμα μετατροπής ενός Λυκείου της πόλης σε πειραματικό.

Η κυβέρνηση είναι απούσα ,για να δώσει λύση στο πρόβλημα που η ίδια με τις αποφάσεις της δημιούργησε.

Έτσι αφήνεται να φανεί ότι το πρόβλημα είναι μεταξύ γονέων με κίνδυνο διχασμού της κοινωνίας.

Οι τοπικοί παράγοντες πάνω στον πανικό τους προτείνουν «λύσεις»:

α. Να εγκατασταθούν «οικίσκοι», να δουλέψουν τα πειραματικά σε «διπλοβάρδια». Αυτό λέγεται και αναβάθμιση των πειραματικών!!

β. Να δημιουργηθούν φέτος «αντί για τέσσερα τμήματα , δύο» στο Πειραματικό Γυμνάσιο. Όχι επειδή αυτό προκύπτει από κάποια μελέτη, αλλά επειδή μας «βολεύει» τώρα. Αυτό το λες και «Πειραματικό Γυμνάσιο – ακορντεόν»!!

Μια σύγχρονη πολιτεία πρέπει να παρέχει αξιοπρεπή σχολικά κτήρια για όλα τα παιδιά.

Καλούμε την Κυβέρνηση να δώσει τέλος στη συζήτηση για «μετατροπή – κλείσιμο» οποιουδήποτε σχολείου στα Χανιά.

Η εκπαιδευτική Κοινότητα είναι άδικο να ταλαιπωρείται από τους ερασιτεχνισμούς και την ανικανότητα του Υπουργείου Παιδείας  να δώσει βιώσιμη λύση στο μεγάλο πρόβλημα της σχολικής  κτηριακής υποδομής και αυτό θα το βρίσκουν  μπροστά τους και το Υπουργείο αλλά και οι τοπικοί άρχοντες, που επιχειρούν να συγκαλύψουν αυτήν την ανικανότητα, Με δυναμικούς αγώνες των Χανιωτών. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί