Επικίνδυνες δηλώσεις Συρίγου λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη Ερντογάν: «Παρωχημένη η Συνθήκη της Λωζάνης» (Βίντεο)

Σε επικίνδυνες δηλώσεις για την εξωτερική πολιτική της χώρας και τις πάγιες θέσεις της Ελλάδας σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά, προχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, χαρακτήρισε, κόντρα στην πάγιες ελληνικές θέσεις, τη Συνθήκη της Λωζάνης ως «παρωχημένη σε σχέση με την αποστρατικοποίηση».

«Σήμερα θεωρώ ότι πρέπει να περάσουμε στην επόμενη φάση και να πούμε την πραγματικότητα. Η συνθήκη της Λωζάνης είναι μια συνθήκη παρωχημένη σε σχέση με την αποστρατικοποίηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Συρίγος μιλώντας περισσότερο ως ακαδημαϊκός και λιγότερο ως πολιτικός.

Ο ίδιος σε ερώτηση για το αν πρέπει να αλλάξει η Συνθήκη και στην επισήμανση των δημοσιογράφων ότι ο Ερντογάν λέει για αναθεώρηση, σημείωσε ότι «η Συνθήκη της Λωζάνης είναι ένα τεράστιο πράγμα. Είναι μια βασική συμφωνία, έχει άλλες 14 συμφωνίες, παραρτήματα κ.λπ. Το 97% όλων αυτών στο σήμερα δεν έχει καμία αξία».

«Τα μόνα που έχουν αξία στο σήμερα είναι αυτά που ορίζουν σύνορα της Τουρκίας έναντι των γειτονικών χωρών» πρόσθεσε ο ίδιος και επεσήμανε ότι «υπάρχει κάποια θεωρητική σημασία για το θέμα της παρουσίας των δύο μειονοτήτων στη Θράκη και στην Κωνσταντινούπολη».

Τέλος, σε μια προσπάθεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα ο Αγγ. Συρίγος δήλωσε ότι δεν λέει ότι πρέπει να ξαναδούμε της συνθήκη της Λωζάνης αλλά ότι είναι παρωχημένο το να μιλάς για την αποστρατικοποίηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί