Ακροδεξιό «αντάρτικο» Σαμαρά για την τροπολογία νομιμοποίησης μεταναστών

Την απόσυρση της τροπολογίας που μειώνει από 7 σε 3 χρόνια το απαιτούμενο όριο διαμονής για την απόκτηση άδειας παραμονής από παράτυπους μετανάστες ζητά με δήλωση του ο Αντώνης Σαμαράς, βάζοντας «φωτιά» στη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν ξεκαθάρισε την αντίθεσή του τόσο με την αναθέρμανση του ελληνοτουρκικού διαλόγου όσο και με την επιδίωξη του Μαξίμου για θέσπιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, χαρακτηρίζει λανθασμένη τη συγκεκριμένη ρύθμιση, καθώς -όπως υποστηρίζει- η χώρα μας θα γίνει «φάρος προσέλκυσης» παράτυπων μεταναστών.

Υπενθυμίζει δε τα δικά του κυβερνητικά πεπραγμένα σε σχέση με το μεταναστευτικό, επισημαίνοντας πως το ζήτημα των εργατικών χεριών δύναται να λυθεί μέσω του «εγχώριου δυναμικού».

«Και είναι τελείως άστοχο ν΄ ακούγεται ότι η λύση του δημογραφικού προβλήματος μπορεί να είναι η νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών! Η Ελλάδα είναι χώρα, κι όχι χώρος! Ζητώ από την κυβέρνηση να αποσύρει την εν λόγω τροπολογία και να επανεξετάσει το όλο ζήτημα» καταλήγει ο κ. Σαμαράς, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον τρόπο που θα αντιμετωπίζει πλέον κυβερνητικές πρωτοβουλίες που έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τις δικές του «κόκκινες γραμμές».

Να σημειωθεί πως τα πυρά του Αντ. Σαμαρά παίρνουν και τον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος λίγη ώρα νωρίτερα είχε υποστηρίξει με ζέση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τη συγκεκριμένη διάταξη, γεγονός που αποτελεί αν μη τι άλλο σαφές δείγμα ότι έχουν διαρραγεί οι σχέσεις με τον άνθρωπο που του άνοιξε την πόρτα της ΝΔ.

Η δήλωση:

«Η αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας που χορηγεί “νέου τύπου άδεια διαμονής για εργασία σε πολίτες τρίτων χωρών”, είναι λανθασμένη. Στην πράξη νομιμοποιεί όλους τους λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα εδώ και 3 χρόνια! Και μάλιστα, συλλήβδην, δίχως ουσιαστικό έλεγχο της ταυτότητας κάθε ενός από την Πολιτεία! Κι αυτό την ώρα που το μεταναστευτικό συγκλονίζει όλη την Ευρώπη, η οποία αναζητεί αυστηρότερη πολιτική!

Αδυνατώ να καταλάβω γιατί η κυβέρνησή μας ελαστικοποιεί κι άλλο τη δυνατότητα παροχής άδειας διαμονής και εργασίας στους παράνομους μετανάστες. Ακόμα και σε αυτούς που έχει απορριφθεί η αίτηση ασύλου! Ακόμη και αν έχουν διαβατήριο, “έστω κι αν αυτό έχει λήξει”… Και οι χορηγήσεις των αδειών γίνονται υποχρεωτικές, και δεν είναι στην διακριτική ευχέρεια των αρμοδίων Αρχών, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Υπενθυμίζω ότι η κυβέρνησή μας το 2012-2014 είχε θεσπίσει ένα νομικό πλαίσιο που προέβλεπε, κάτω από πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, τη χορήγηση της άδειας διαμονής μόνο εάν οι αιτούντες συμπλήρωναν 7 έτη συνεχούς παρουσίας στη χώρα. Κι αυτό το καθεστώς το διατήρησε ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ…

Η χώρα μας, με αυτήν την τροπολογία, γίνεται, επί της ουσίας, φάρος προσέλκυσης λαθρομεταναστών. Η ανάγκη λύσης του προβλήματος εργατικών χεριών μπορεί να γίνει μέσω του εγχώριου δυναμικού. Κι ασφαλώς με τη νόμιμη μετανάστευση και τις διακρατικές συμφωνίες ορισμένου χρόνου όπου οι μετανάστες θα επιστρέφουν στις χώρες τους. Και είναι τελείως άστοχο ν΄ ακούγεται ότι η λύση του δημογραφικού προβλήματος μπορεί να είναι η νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών! Η Ελλάδα είναι χώρα, κι όχι χώρος! Ζητώ από την κυβέρνηση να αποσύρει την εν λόγω τροπολογία και να επανεξετάσει το όλο ζήτημα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί