Ανακοίνωση ΤΕ Λασιθίου για την κλιμάκωση της επίθεσης στην Υγεία στο Λασίθι

Ανακοίνωση της ΤΕ Λασιθίου του ΚΚΕ για την κλιμάκωση της επίθεσης στην Υγεία στο Λασίθι:

Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Η επίθεση της κυβέρνησης στην δωρεάν δημόσια υγεία είναι ολομέτωπη. Συνεχίζει, από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, την υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας, που οδηγεί στην διάλυση των νοσοκομείων, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), του ΕΚΑΒ.  Κοροϊδεύει τον λαό με την απόλυση κάποιων διοικητών  νοσοκομείων  ενώ συγχρόνως συνεχίζει τη πολιτική που υπονομεύει από τη μια τις δημόσιες δομές με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, με ανεπαρκή εξοπλισμό και αναλώσιμα, με επικίνδυνες υποδομές και από την άλλη διογκώνει την ιδιωτική υγεία. Την ίδια στιγμή με νέα νομοσχέδια επιδιώκουν να διαλύσουν τον ευαίσθητο δημόσιο τομέα της ψυχικής υγείας, να καταργήσουν ουσιαστικά τα στεγνά προγράμματα απεξάρτησης όπως το ΚΕΘΕΑ και με την μετονομασία των γιατρών υπαίθρου σε «προσωπικούς γιατρούς» να δημιουργήσουν έναν κόφτη προς την δευτεροβάθμια περίθαλψη.  

Κυβέρνηση-7η ΥΠΕ και διοικήσεις επιδιώκουν με μπαλώματα να  κλείσουν  τις τεράστιες τρύπες που η πολιτική τους έχει  δημιουργήσει, δημιουργώντας όμως άλλα τεράστια και επικίνδυνα κενά! Λύση δεν είναι να μοιραστεί η φτώχεια της έλλειψης προσωπικού  μεταξύ των 4 νοσοκομείων του Λασιθίου. Επιδιώκουν με την πολιτική «του διαίρει και βασίλευε» να στρέψουν τον ένα λασιθιώτη απέναντι στον άλλο, το ένα νοσοκομείο απέναντι στο άλλο για να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για την υγεία και τη ζωή του λαού! 

Οι  συνέπειες αυτής της πολιτικής  έχει τραγικά αποτελέσματα για την υγεία και την ζωή των ασθενών και των εργαζομένων. Η αποψίλωση του αναισθησιολογικού τμήματος του ΓΝ Αγ. Νικολάου οδηγεί σε αναστολή των τακτικών χειρουργείων, σε κενά στο πρόγραμμα εφημεριών αναισθησιολόγων και σε πλήρη διάλυση του χειρουργικού τομέα και των χειρουργικών κλινικών του Νοσοκομείου. Οι παθολογικές κλινικές υπολειτουργούν σε Ιεράπετρα και Σητεία ενώ παιδιατρικές κλινικές κινδυνεύουν να κλείσουν μετά από συνταξιοδοτήσεις  παιδιάτρων. Οι άθλιες συνθήκες εργασίας με διπλοβάρδιες, με χρωστούμενες άδειες, η υπερεφημέρευση, η καθήλωση των μισθών, η έλλειψη στήριξης από απαραίτητες ειδικότητες οδηγούν τους υγειονομικούς σε σωρεία παραιτήσεων με χαρακτηριστικό παράδειγμα την παραίτηση της διευθύντριας του αναισθησιολογικού του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Επιπλέον με τον νόμο για συμβάσεις μερικής απασχόλησης ιδιωτών γιατρών και τα απογευματινά χειρουργεία κάνουν ένα βήμα παραπέρα στην εμπορευματοποίηση των  νοσοκομείων. Ενώ η  ήδη υποβαθμισμένη ΠΦΥ έχει αποδυναμωθεί πλήρως, όπως το ΚΥ Τζερμιάδο, που εντείνεται με την μετακίνηση των γιατρών υπαίθρου για να καλύψουν τις ανάγκες των νοσοκομείων.

Ως εδώ! Οι παλλαϊκές συγκεντρώσεις σε Άγιο Νικόλαο , Ιεράπετρα, Σητεία και στο Ηράκλειο δείχνουν ότι ο λαός του Λασιθίου δεν ξεγελιέται με τις κενές περιεχομένου υπουργικές υποσχέσεις. Ξέρει ότι η υποχρηματοδότηση της δημόσιας υγείας και των νοσοκομείων, οι εξαθλιωμένοι μισθοί των υγειονομικών και οι τραγικές συνθήκες εργασίας δεν οδηγούν σε προσλήψεις αλλά σε ανακύκλωση των ήδη εργαζομένων και αύξηση των ελλείψεων προσωπικού. 

Μόνη λύση είναι η  ενίσχυση όλων των νοσοκομείων του Λασιθίου με ταυτόχρονη προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων για όλα τα νοσοκομεία, με αυξήσεις μισθών και με κίνητρα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ταυτόχρονα πρέπει να ενταθεί  ο αγώνας ενάντια στο νέο ΕΣΥ, στην αξιολόγηση των νοσοκομείων με όρους αγοράς με στόχο  προχωρήσει στην συγχώνευση ή/και το κλείσιμο κοντινών νοσοκομείων/κλινικών/τμημάτων, στα πλαίσια του λεγόμενου «νέου υγειονομικού χάρτη» . Κόντρα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την μετατροπή τους  σε  ΝΠΙΔ  ώστε  να απαλλαγεί το κράτος από την χρηματοδότησή τους  και να μεταφέρει το κύριο βάρος στους ασθενείς. με έμμεσες μέσω των  ασφαλιστικών ταμείων ή  με άμεσες πληρωμές, και συνολικά στο λαό με νέα χαράτσια, μέσω τις μεταφοράς αρμοδιοτήτων στους δήμους. 

Το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των μαχόμενων υγειονομικών και ενίσχυσε με κάθε μέσο τους πολύμορφους λαϊκούς αγώνες για σύγχρονη υψηλού επιπέδου αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία. Ο αγώνας για την υπεράσπιση όλων των νοσοκομείων του Λασιθίου, της ΠΦΥ  αφορά όλο τον λαό του Λασιθίου . Ενωμένοι ασθενείς και εργαζόμενοι πρέπει να  γυρίσουν την πλάτη στις διχαστικές φωνές  που προσπαθούν να διασπάσουν τις πόλεις του  νομού και  τελικά εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Οι φίλοι , τα μέλη της Κ.Ο Λασιθίου του ΚΚΕ   θα συνεχίσουν να δίνουν όλες τις δυνάμεις τους  για να δυναμώσει ο αγώνας αυτός για υγεία που να  ανταποκρίνεται στο επίπεδο των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας του 21ου αιώνα, για την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών κι όχι της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων!

ΑΝΑΦΟΡΑ βουλευτών του ΚΚΕ της Ανακοίνωσης του Συλλόγου Εργαζομένων Γεν. Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, στην οποία ζητούν μεταξύ άλλων την πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων νοσοκομείων και του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Να στελεχωθεί πλήρως με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό το Γεν. Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου στην Κρήτη

Οι βουλευτές Συντυχάκης Μανώλης, Λαμπρούλης Γιώργος και Κομνηνάκα Μαρία

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Γεν. Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, στην οποία ζητούν μεταξύ άλλων την πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων νοσοκομείων και του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, την μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων με ελαστικές μορφές απασχόλησης και την σημαντική βελτίωση των μισθολογικών και εργασιακών συνθηκών των εργαζομένων στο ΕΣΥ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί