ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Ποινικές ευθύνες για μη πολιτικά πρόσωπα, αλλά οι πολιτικοί στο απυρόβλητο εξαιτίας της ΝΔ

«Το γραφείο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελικής Αρχής στην Αθήνα κάνει καλά την δουλειά του ερευνώντας τον τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκε η σύμβαση 717/14, όταν η Ελληνική Εισαγγελική Αρχή είχε θέσει την δικογραφία στο Αρχείο» σημειώνει σε ανακοίνωση του το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Υπενθυμίζει πως όταν αρχές του καλοκαιριού διαπίστωσε την ύπαρξη ενδείξεων κακουργηματικής απιστίας του Κ. Καραμανλή, έστειλε την δικογραφία στην Ελληνική Βουλή. «Όλοι θα θυμάστε  πως απάντησε η κυβέρνηση στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής».

Το προεδρείο της ΚΟ υπογραμμίζει πως «όλους μας πρέπει να μας ενοχλούν ιδιαίτερα τα δύο μέτρα και δύο σταθμά. Δηλαδή η απόφαση της κυβέρνησης να μην ερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες των πολιτικών προσώπων σε αντιπαράθεση με την διερεύνηση των ποινικών ευθυνών μη πολιτικών προσώπων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Το γραφείο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελικής Αρχής στην Αθήνα κάνει καλά την δουλειά του ερευνώντας τον τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκε η σύμβαση 717/14, όταν η Ελληνική Εισαγγελική Αρχή είχε θέσει την δικογραφία στο Αρχείο.

Όταν αρχές του καλοκαιριού διαπίστωσε την ύπαρξη ενδείξεων κακουργηματικής απιστίας του κ. Καραμανλή, έστειλε την δικογραφία στην Ελληνική Βουλή.

Όλοι θα θυμάστε  πως απάντησε η κυβέρνηση στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Απ’ ότι φαίνεται η Ευρωπαϊκή Εισαγγελική Αρχή συνεχίζει να κάνει καλά την δουλειά της και διαπίστωσε ενδείξεις κακουργηματικής εμπλοκής για 23 μη πολιτικά πρόσωπα και άσκησε ποινική δίωξη.

Όλους μας πρέπει να μας ενοχλούν ιδιαίτερα τα δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Δηλαδή η απόφαση της κυβέρνησης να μην ερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες των πολιτικών προσώπων σε αντιπαράθεση με την διερεύνηση των ποινικών ευθυνών μη πολιτικών προσώπων.

Για άλλη μια φορά τα μη πολιτικά πρόσωπα θα υποστούν –και ορθά- τον έλεγχο από την Ελληνική Δικαιοσύνη, ενώ οι πολιτικοί (οι οποίοι ενδεχομένως να είχαν και μεγαλύτερες ευθύνες) με την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να παραμένουν στο απυρόβλητο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί