Ηράκλειο: Συλλαλητήριο την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου για τον προϋπολογισμό

Συλλαλητήριο οργανώνουν την ερχόμενη Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο φορείς του Ηρακλείου, ενάντια στο σχέδιο του προϋπολογισμού. Το συλλαλητήριο οργανώνεται στις 7 μμ στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.


Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου

Το Συνδικάτο μας ανταποκρίνεται στο κάλεσμα που απευθύνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις του Νομού μας για συλλαλητήριο ενάντια στον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση. Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που για μια ακόμα φορά φορτώνει ακόμα μεγαλύτερα βάρη στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, στους εργαζόμενους, στους μικρούς επαγγελματίες και στους φτωχούς αγρότες. Την ίδια στιγμή προβλέπει ζεστό χρήμα και φοροαπαλλαγές για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και δισεκατομμύρια από τον ιδρώτα μας για ΝΑΤΟϊκές πολεμικές δαπάνες.

Προκαλεί οργή η κυνική ομολογία του υπουργού ανάπτυξης Χατζηδάκη, ο οποίος ξεκαθάρισε πως ο ΦΠΑ και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης δεν θα καταργηθεί, ούτε καν θα μειωθεί γιατί  «οι φρεγάτες και τα αεροπλάνα στοιχίζουν, από κάπου πρέπει να βρεθούν»! Οι φρεγάτες που βρίσκονται ανοιχτά της Γάζας και υποστηρίζουν τη σφαγή του ηρωικού παλαιστινιακού λαού και τα αεροπλάνα που στέλνουμε να φυλάνε τον εναέριο χώρο των βαλκανικών χωρών! Πληρώνουμε για οπλικά συστήματα που δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας μας αλλά χρησιμοποιούνται για να μπορούν να παίζουν το παιχνίδι τους στην Ανατολική Μεσόγειο οι επιχειρηματικοί όμιλοι της χώρας μας!

Ο προϋπολογισμός για το 2024 προβλέπει 6,2 δισ. παραπάνω φόρους, συνολικά 62,9 δισ. ευρώ, αύξηση 8,1% σε σχέση με φέτος! Εκτίναξη των εσόδων από τον ΦΠΑ στα 24,3 δισ. ευρώ, από 22,1 δισ. που προέβλεπε ο προηγούμενος!

Αντιθέτως, οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν πολλούς μποναμάδες μέσα στο 2024. 12,1 δισ. ευρώ «ζεστό» χρήμα μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (8,5 δισ.) και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (3,6 δισ.). Νέες φοροαπαλλαγές, όπως αυτές για την «αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας της κεφαλαιαγοράς με σημαντικά επενδυτικά και φορολογικά κίνητρα».

Συνολικά προβλέπονται ακόμα πιο αυξημένα έσοδα – καθώς επιστρέφουν τα πρωτογενή πλεονάσματα – από τα οποία το 95% θα μαζευτεί ξανά από τα λαϊκά στρώματα και μόλις το 5% από όσους έκαναν πάρτι κερδοφορίας τη χρονιά που φεύγει!

Η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης εξανεμίζει το μισθό μας από τα μισά του μήνα, τα ενοίκια αυξάνονται συνεχώς, το σουπερμάρκετ γίνεται εφιάλτης, το ρεύμα και τα καύσιμα γίνονται πονοκέφαλος όσο προχωράει ο χειμώνας.

Πώς θα συνεχίσουμε να ζούμε; Κόβοντας κάθε μέρα όλο και περισσότερο από το φαγητό μας, τη θέρμανση και τις μετακινήσεις μας;

Υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν ήδη πάρει αύξηση στο μισθό τους, σε συγκεκριμένους κλάδους, σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με πραγματικές αυξήσεις. Το μόνο που χρειάστηκε να κάνουν είναι να πιστέψουν στη δύναμή τους, να εμπιστευθούν το Συνδικάτο τους, να συμμετέχουν στη δράση του.

Απαιτούμε:

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς με επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Αναδρομική επαναφορά των τριετιών για όλους τους εργαζόμενους.

Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.

Καμία χρηματοδότηση – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς. 

Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.

Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση των νερών.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ & ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

19:00 ΣΤΗΝ ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί