Σωματεία αστυνομικών της Κρήτης για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού

Aνακοίνωση για τα επεισόδια στου Ρέντη όπου τραυματίστηκε σοβαρά 31χρονος αστυνομικός εξέδωσαν οι πρόεδροι Πρωτοβάθμιων Σωματείων Αστυνομικών Κρήτης.

Παράλληλα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Ρεθύμνου γίνεται γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου και ώρα 14:00 έξω από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου.

Στην ανακοίνωση των σωματείων αναφέρεται αναλυτικά:

Η κατηφόρα της ελληνικής κοινωνίας δεν έχει τέλος και τις συνέπειες αυτής αντιμετωπίζει ένας ακόμη άνθρωπος ένας 31χρονος αστυνομικός που χαροπαλεύει για τη ζωή του γιατί απλά έκανε τη δουλειά του.

Όσο η συντεταγμένη Πολιτεία δεν τιμωρεί τέτοιες ενέργειες αλλά χαϊδεύει τα αγαπημένα παιδιά των Π.Α.Ε.- Κ.Α.Ε. κλπ τόσο λύση δεν θα βρίσκεται,  απλά θα πραγματοποιούνται συσκέψεις επί συσκέψεων και θα ακολουθούν «βαρύγδουπες δηλώσεις». 

Θα ακούσουμε πάλι δεσμεύσεις από τα «κυβερνητικά χείλη» που θα δηλώνουν την απέχθειά τους και τη λύπη τους για το συμβάν…Θα ακούσουμε όμως επιτέλους αλήθειες; 

  • Ποια είναι η στάση της κάθε Κυβέρνησης απέναντι στους μεγαλοϊδιοκτήτες των Π.Α.Ε.–Κ.Α.Ε. κλπ όταν οι ίδιοι διαρκώς καταφέρονται κατά των αστυνομικών δυνάμεων που λαμβάνουν μέτρα τάξης κλπ στα γήπεδα; 
  • Για ποιο λόγο η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει μέτρα τάξης σε αγώνες ανώνυμων εταιρειών;
  • Για ποιο λόγο τα συγκεκριμένα αδικήματα δεν χαρακτηρίζονται ως «ιδιώνυμα»;
  • Πόσες επιτροπές απαιτούνται για να αποφασιστεί η αυτονόητη επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας;

Αν δεν μπορείτε να εγγυηθείτε την ομαλή διεξαγωγή αγώνων, αλλά αρκείστε στην υπό διαβούλευση καταβολή των 30 ευρώ στους αστυνομικούς που εμπλέκονται στα μέτρα των γηπέδων, – άραγε τόσο κοστολογείται η σωματική μας ακεραιότητα και κατ’ επέκταση η ζωή μας;- τότε κλείστε το «μαγαζάκι».

Το ποτήρι κύριοι ξεχείλισε. Η οργή και η αγανάκτηση κάνουν ακόμα και τα κόκκαλα των εκατοντάδων νεκρών μας να τρίζουν. Οι συνάδελφοι έχουν φτάσει σε τέλμα και για τους περισσότερους πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης, πράγμα που εσάς ούτε σας αγγίζει αλλά ούτε καν φτάνει στη σφαίρα της φαντασίας σας. 

             ΜΑΣ ΞΕΧΝΑΤΕ;;;; ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!!!

Οι εποχές που οι Αστυνομικοί είχαν μνήμη χρυσόψαρου και σας έδιναν τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη τελείωσαν. 

Πόσο αίμα και πόσοι νεκροί πρέπει να αποδείξουν ότι το επάγγελμα του Αστυνομικού είναι επικίνδυνο;

Σήμερα η οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας και του τραυματία συναδέλφου μας προσευχόμαστε να ξεπεράσει τον κίνδυνο που διατρέχει και το αίμα του να είναι το τελευταίο.  

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΑΚΟΜΑ!!

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Ρεθύμνου

Η Ένωση μας ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ) για παράσταση διαμαρτυρίας σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας της Χώρας με αφορμή την άνανδρη επίθεση, στο Ρέντη Αττικής, κατά συνάδελφων μας και το βαρύτατο τραυματισμό ενός εξ’ αυτών, του 31 χρόνου Γιώργου, ο οποίος αυτή τη στιγμή δίνει μάχη για να κρατηθεί στην ζωή, αποφάσισε και καλεί όλους τους συναδέλφους την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου και ώρα 14:00 έξωθεν της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου για να δώσουμε όλοι μαζί, με συναδελφικότητα και αλληλεγγύη, ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση διεκδικώντας τα αυτονόητα.

Το ποτήρι ξεχείλισε ! 

Στην θέση του Γιώργου θα μπορούσε να ήταν ο καθένας μας !

Ο Γιώργος δεν είναι μόνος του !

Καμία ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές και φαινόμενα !

Το επάγγελμα μας είναι επικίνδυνο (;), λήψη μέτρων και αποφάσεων χθες ! 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί