“Συνέπεια” στην… αχαριστία!

Του Μιχάλη Τζανάκη

Παρά τις «καταδρομικές» επισκέψεις του Υπουργού Υγείας που έχουν ως στόχο να ανασχέσουν τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας στην Επικράτεια, φαίνεται πως σε κεντρικό επίπεδο δε φαίνεται να έχουν κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει στον πολύπαθο χώρο του ύψιστου κοινωνικού αγαθού που οφείλει κάθε σοβαρό κράτος να παρέχει στους πολίτες του.

Τα από βεραντών, μπαλκονιών και λοιπών υπαίθριων και ημιυπαίθριων χώρων χειροκροτήματα προς τους υγειονομικούς την περίοδο της καραντίνας ήταν άλλη μια κακοστημένη παράσταση στο πλαίσιο του μόνιμου «θεάτρου» που παίζεται με κομπάρσους και ταυτόχρονα «χειροκροτητές» δυστυχώς τους Έλληνες πολίτες. 

Για να καταλάβετε πόσο εννοούσαν τους «ύμνους» στους Υγειονομικούς, στο Επικουρικό προσωπικό που αποτελεί και τον κορμό πλέον της Δημόσιας Υγείας, ανανέωσαν τη θητεία τους, έξι ολόκληρους μήνες(!!!) Για τόσο «σεβασμό» και τόση «συνέπεια» μιλάμε.

Θα ήταν ενδιαφέρον για την ηγεσία του Υπουργείου για μία και μόνο ημέρα το σύνολο του Επικουρικού προσωπικού (10.000 εργαζόμενοι, ιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό) να απέχει από τα καθήκοντά του. Μία και μόνο ημέρα και θα επιβεβαιωνόταν πως «ο βασιλιάς είναι γυμνός»!

Δυστυχώς για άλλη μια φορά το ελληνικό κράτος αποδεικνύει πως δε σέβεται στο παραμικρό τους πολίτες του. Ειδικά όταν εκείνοι του έχουν διασφαλίσει την «εξουσία» δεν φαίνεται να νοιάζεται, αν το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης ζωής και Υγείας διακυβεύεται από τις πολιτικές αποφάσεις.

Δε λαμβάνεται καθόλου υπόψη ότι αυτές οι χιλιάδες οικογένειες ζουν με τη διαρκή αγωνία του βιοπορισμού τους, αλλά κυρίως εισπράττουν την αναλγησία ενός κράτους που αφού τους «χρησιμοποιεί» κατά το δοκούν όταν τους έχει ανάγκη, αμέσως μετά τους συμπεριφέρεται σαν να είναι απολύτως «αναλώσιμοι» και αυτό παραδόξως, ενώ εξακολουθεί να τους έχει ανάγκη!

Για όσους διερωτώνται ή προβληματίζονται για τη φυγή χιλιάδων νέων στο εξωτερικό για αναζήτηση αξιοπρεπών συνθηκών ζωής και εργασιακή ασφάλεια, ας δουν τις … «τρίμηνες» ανανεώσεις των «συμβασιούχων» ορισμένου χρόνου και τις «εξάμηνες» του Επικουρικού προσωπικού και θα λάβουν την πειστική απάντηση!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί