Στ. Κασσελάκης στον ALPHA: «Στόχος και εθνική ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να είναι πρώτο κόμμα στις επικείμενες ευρωεκλογές» (Βίντεο)

«Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ θα πετύχει και πάμε στις ευρωεκλογές για την απόλυτη ανατροπή» τόνισε Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή εκφράζεται με «νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ».

Ο ίδιος σε συνέντευξή του στον Alpha υπογράμμισε ότι είναι «στόχος και εθνική ανάγκη» ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να είναι πρώτο κόμμα στις επικείμενες ευρωεκλογές ενώ τόνισε ότι ο Κώστας Αρβανίτης και η Έλενα Κουντουρά στο θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Όσον αφορά στα υπόλοιπα πρόσωπα, επεσήμανε ότι αυτά θα αναδειχθούν από προκριματικά ψηοφοδέλτια.

Ειδικότερα σημείωσε ότι τα μέλη του κόμματος θα ψηφίσουν για τους ευρωβουλευτές σε εσωτερική ψηφοφορία. «Η πρώτη τομή που κάναμε είναι για τα think tanks από τα οποία αντλούμε λαμπρά μυαλά από την ίδια την κοινωνία. Αυτό σημαίνει ότι ο κομματικός σωλήνας θα δουλέψει για την βάση και θα υπάρξει αξιοκρατία. Υπάρχει ενδιαφέρον από λαμπρά μυαλά».

Οι ενδιαφερόμενοι θα κάνουν αίτηση στο κόμμα και μετά θα περάσουν από την κοινωνία με έγκριση από τα μέλη του κόμματος, τόνισε ο Στ. Κασσελάκης και πρόσθεσε ότι με αυτό τον τρόπο «τηρούμε το καταστατικό μας. Η δική μου ευθύνη είναι να τους δώσω την πλατφόρμα ώστε να έχουν μία ισότιμη ευκαιρία για να εξηγήσουν γιατί αξίζουν να είναι υποψήφιοι. Όλα, σημείωσε ο Στ. Κασσελάκης θα περάσουν πρώτα από τα όργανα του κόμματος, και παρέπεμψε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Μένοντας στα των ευρωεκλογών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επσήμανε ότι καθώς στην Ευρώπη «η ακροδεξιά καλπάζει», αυτό γεμίζει αίσθημα ευθύνης τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «να σηκώσει ανάστημα με προοδευτική αντιπρόταση». Επιπλέον σημείωσε ότι στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα «σεβαστεί τη νοημοσύνη» των ψηφοφόρων σημειώνοντας στα ψηφοδέλτια δεν θα μπουν celebrities αλλά άνθρωποι που θέλουν να εργαστούν με ανιδιοτέλεια στη βάση ενός ευρωπαϊκού προοδευτικού προγράμματος. «Θα σεβαστούμε τον ψηφοφόρο» επανέλαβε ο Στ. Κασσελάκης.

«Είμαι προσηλωμένος να ενώσω τον δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο που αυτή την στιγμή αισθάνεται αγχωμένος με ένα κόμμα που θα είναι ευρύ και αξιοκρατικό» τόνισε ο Στ. Κασσελάκης ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τις αποχωρήσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε υπάρχουν μεν αποχωρήσεις αλλά «υπάρχουν και εισροές και ο τόπος έχει ανάγκη από ένα κόμμα που θα είναι ανεξάρτητο και χωρίς χρέη στις τράπεζες. Εμείς είμαστε προσηλωμένοι στο μέλλον, θα το δείτε στην πράξη».

Κληθείς να απαντήσει σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημείωσε ότι «υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να λυθούν» ωστόσο τόνισε ότι «θα φτιάξουμε ένα νέο μοντέλο κόμματος, θα το νοικοκυρέψουμε, όπως χρειάζεται, και θα προχωρήσουμε.

Όσον αφορά στα οικονομικά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Στ. Κασσελάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι «είναι πολύ καλύτερα από της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Εμείς δεν έχουμε 700 εκατ. οφειλές».

Απαντώντας για την δήλωση του Αλ. Χαρίτση ότι η αποχώρηση των 11 ήταν «μονόδρομος» ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι έχει την καθαρή τη συνείδησή του καθώς «προσπάθησα να είμαι ενωτικός από την πρώτη μέρα. Οι ελπίδες και οι αγωνίες του προοδευτικού κόσμου θα εκφραστούν από τον ΣΥΡΙΖΑ». Όσον αφορά στις δημοσκοπήσεις τόνισε αρχικά ότι «περάσαμε μία διάσπαση» και ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ είναι στο χαμηλότερο σημείο ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «έχουμε σχέδιο για την ανασυγκρότηση» και ότι «ο κόσμος θα το διαπιστώσει».

«Έχω τη συνείδησή μου καθαρή είμαι στην Ελλάδα επειδή την αγαπάω. Δεν έχω πειράξει κανέναν σε αυτή τη χώρα, δεν έχω πάρει ούτε ευρώ από κρατική ανάθεση» τόνισε ο Στ. Κασσελάκης προσθέτοντας ότι είναι εδώ για να αντιπροσωπεύσει τα «λαϊκά στρώματα που με εξέλεξαν και όλη την κοινωνία. Περισσότερο αυτούς που δεν έχουν φωνή».

«Όταν η ελληνική κοινωνία δει και την τεχνογνωσία στην οικονομική και φορολογική πολιτική αλλά και στο επιχειρείν, θα δείτε ένα κύμα που αλλάζει και ο κόσμος θα σκέφτεται κάτι πάει να αλλάξει τη χώρα» σημειώνει ο ίδιος.

Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία του πρώην προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Στ. Κασσελάκης σημείωσε ότι έχουν «εξαιρετική σχέση» και πρόσθεσε: «Ο Αλ. Τσίπρας είναι εκεί που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ερώτηση σχετικά με την παρουσία του στην πορεία του Πολυτεχνείου απάντησε: «Στην Αμερική δεν υπάρχει λογοκρισία. Οι ΗΠΑ έχουν κάνει τεράστια λάθη στην εξωτερική πολιτική τους, και το γνωρίζουν και οι Αμερικανοί. Το Κυπριακό πρέπει να είναι στο επίκεντρο των ελληνοτουρκικών σχέσεων».

Για το φορολογικό ο Στ. Κασσελάκης  σημείωσε ότι «προφανώς υπάρχει φοροδιαφυγή και υπάρχουν και σύγχρονα μέσα για την αντιμετώπισή της. Ποιος είναι όμως ο πυρήνας της δικής μας πρότασης: ένα απλό, ξεκάθαρο, σταθερό φορολογικό πλαίσιο που θα διαρκέσει μία δεκαετία, όχι ένα σύστημα που θα αλλάζει κάθε λίγους μήνες. Μία μεγάλη απλοποίηση που θα ξενικά από τα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις, ώστε να έχουμε έναν προοδευτικό συντελεστή φορολόγησης. Για τα φυσικά πρόσωπα επίσης να απλοποιηθεί. Το να έχουμε διαφορετικές κλίμακες είναι μπέρδεμα, να έχουμε μία προοδευτική κλίμακα για όλους και να αναθεωρήσουμε και το φόρο στο μέρισμα. Ανεξάρτητα πηγής μία ξεκάθαρη απλή φορολόγηση. Και επιτέλους να σταματήσει η προκαταβολή του φόρου εισοδήματος των επιχειρηματιών».

Τέλος όσον αφορά στην επιστολική ψήφο ο Στ. Κασσελάκης σημείωσε ότι «επί της αρχής είμαστε θετικοί» καθώς η «αντιπολίτευση πρέπει να ψηφίζει ότι είναι προς όφελος του ελληνικού λαού», ωστόσο επεσήμανε ότι πρέπει «να δούμε κάποια τεχνικά ζητήματα, ώστε να μπορούν όλοι οι Έλληνες να ψηφίζουν όχι μόνο οι εκτός Ελλάδος, αλλά και εκείνοι που ενδεχομένως εργάζονται όπως οι νέοι που κάνουν σεζόν. Δεν είμαι αρνητικός».

Δείτε σε βίντεο τη συνέντευξη:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί