Στ. Κασσελάκης: Δεν θα σκεφτούμε ούτε ένα ευρώ ώστε τα άτομα με αναπηρία να έχουν αυτόνομες, ισότιμες ζωές

«Ηπολιτεία δεν πρέπει να σκεφτεί ούτε ένα ευρώ, έτσι ώστε οι άνθρωποι με αναπηρία να μπορούν να ζήσουν αυτόνομες και ισότιμες ζωές» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, σήμερα 3 Δεκεμβρίου.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δημοσιεύτηκε βίντεο από την συνομιλία που είχε ο Στέφανος Κασσελάκης με μια νεαρή φιλόλογο, την Μαρίνα Τριανταφυλλίδη, η οποία του μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα. «Σήμερα, Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, υπάρχουν δύο δρόμοι: Να μιλήσει ένας πολιτικός «έξω απ’ το χορό». Ή να ακούσει. Συνάντησα τη Μαρίνα Τριανταφυλλίδη, φιλόλογο, άτομο με οπτική αναπηρία. Πιστεύω ότι αν δείτε αποσπάσματα από την αφήγησή της, θα νιώσετε όπως ένιωσα κι εγώ. Την ανάγκη να γίνουμε πραγματικά Ευρώπη, να προσφέρουμε προσβασιμότητα στα πάντα, στήριξη, παιδεία, εργασία, μία κοινωνία για όλους. Από την πλευρά μας, δε θα σκεφτούμε ούτε ένα ευρώ, ώστε οι άνθρωποι με αναπηρία να έχουν αυτόνομες, ισότιμες ζωές. Αλλιώς, μια οικονομία για λίγους δεν έχει κανένα νόημα» αναγράφεται στην ανάρτηση.

«Τελείωσα Φιλολογία στην Πάτρα, μετά από πολύ δύσκολο αγώνα γιατί ήμουν η πρώτη και μοναδική φοιτήτρια με πρόβλημα όρασης σε όλο το πανεπιστήμιο της Πάτρας» είπε η Μαρίνα Τριανταφυλλίδη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο οποίος με την σειρά του την ρώτησε αν «μπορείς  να είσαι ευτυχισμένη στην Ελλάδα».


«Είναι πολλά τα θέματα πάνω στα οποία πρέπει να γίνουν αλλαγές για να μπορείς να πεις ότι ένα άτομο με αναπηρία μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς στην Ελλάδα» του απάντησε, κάνοντας αναφορά στο θέμα της προσβασιμότητας. «Δεν βλέπεις ανθρώπους με αμαξίδια» είπε, σημειώνοντας ότι οι δρόμοι δεν είναι κατάλληλοι. 

Όταν ο Στέφανος Κασσελάκης την ρώτησε αν έχει τραυματιστεί ποτέ απάντησε πως «ναι. Έχω πέσει κάτω, έχω χτυπήσει», ενώ ερωτώμενη σχετικά με το πόσο δύσκολο είναι να βρει εργασία ένα άτομο με αναπηρία και αν η ίδια έχει βιώσει προκατάληψη, η Μαρίνα Τριανταφυλλίδη τόνισε μεταξύ άλλων στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι όταν βρεις δουλειά το επίδομα κόβεται στο μισό. «Υπήρχε προκατάληψη όταν έψαχνα για δουλειά. Γονάτισα, αλλά δεν το έβαλα κάτω» απάντησε. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί