Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία»

Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου, αποτελεί πρώτιστο καθήκον της κοινωνίας. Οι ίσες ευκαιρίες, η ποιότητα ζωής, η έμπρακτη αλληλεγγύη, ο σεβασμός στην διαφορετικότητα, συνιστούν το μέτρο του πολιτισμού κάθε χώρας. 

Η σημερινή «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία», προσφέρει την δυνατότητα επανεκτίμησης της ανάγκης και της υποχρέωσης όλων μας: να συμβάλλουμε στην ισότιμηπαρουσία τους στην κοινωνία, σε κάθε τομέα της ζωής. Η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων, ιδιαίτερα των νέων,  ενάντια στα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις, θα δώσει όχι μόνον στήριξη στον καθημερινό αγώνα των ατόμων με αναπηρία, αλλά και προοπτική στο παρόν και στο μέλλον να συμμετέχουν ενεργά στην πρόοδο του τόπου μας.Τα λόγια συμπαράστασης δεν αρκούν, οφείλουμε όλοι να προσπαθήσουμε περισσότερο για την απρόσκοπτη πρόσβασή τους σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας, και  για την πλήρη κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Στον Δήμο Ηρακλείου, με τις αρμόδιες τεχνικές και τις κοινωνικές Υπηρεσίες μας, καταβάλλουμε συνεχείς προσπάθειες για την βελτίωση των συνθηκών ζωής των ατόμων με αναπηρία, για την προσβασιμότητά τους σε κάθε σημείο του τόπου μας. Το ΚΔΑΠ-ΑμεΑ, που λειτουργεί στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, μαζί με την δημιουργική απασχόληση παιδιών και ενηλίκων ατόμων με αναπηρία, την κοινωνική τους ένταξη μέσω της ομαδικής δραστηριότητας, την βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσω της απόκτησης δεξιοτήτων αυτοεξυπηρέτησης, στηρίζει ουσιαστικά και τις οικογένειές τους. 

Τα άτομα με αναπηρία είναι δημιουργικά μέλη της κοινωνίας μας και οφείλομε να συμπορευόμαστε ισότιμα μαζί τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί