Στο λιμάνι του Ηρακλείου μεταφέρθηκαν οι μετανάστες που βρέθηκαν στις Τρεις Εκκλησιές (φωτο)

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Νίκος Χαλκιαδάκης

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της μεταφοράς στο Ηράκλειο των 79 μεταναστών που βρέθηκαν σήμερα το πρωί σε δύσβατη περιοχή, στις Τρεις Εκκλησιές, στα νότια παράλια του νομού, εντός της επικράτειας του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.

Δείτε:

Ηράκλειο: Δεκάδες μετανάστες εντοπίστηκαν στις Τρεις Εκκλησιές

Όλοι οι μετανάστες, που είναι άνδρες, μεταξύ αυτών και ανήλικοι, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Λιμενάρχης Ηρακλείου, Ευθύμιος Δουβής, είναι καλά στην υγεία τους, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η προανάκριση.

Ηράκλειο: Στο λιμάνι οι 79 μετανάστες που βρέθηκαν νότια του Νομού – Δεν έχει εντοπιστεί το σκάφος που τους μετέφερε
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Νίκος Χαλκιαδάκης

Οι μετανάστες οι οποίοι κατάγονται, από την Αίγυπτο οι 70, από το Σουδάν οι 4 και από το Πακιστάν οι 5, σύμφωνα με πληροφορίες είχαν ως προορισμό τα νότια παραλία της Ιταλίας ωστόσο αυτό κατέστη αδύνατο λόγω των ισχυρών νοτιάδων που έπνεαν στο Λιβυκό πέλαγος με αποτέλεσμα να τους αφήσουν στα νότια παράλια της Κρήτης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα από πλωτά του Λιμενικού για την εύρεση του δουλεμπορικού. Οι μετανάστες βρίσκονται στην αίθουσα των λιμενεργατών όπου και θα παραμείνουν έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής, αλλά και υγειονομικού ελέγχου, όπως προβλέπεται από το νόμο.

Αμέσως μετά θα μεταφερθούν σε κάποιο κέντρο στην κεντρική Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί